Η Ρωσία τιμώμενη χώρα στην 81η ΔΕΘ | HELEXPO

ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΘΕΣΕΩΝ, ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

  • English
  • Ελληνικά

Η Ρωσία τιμώμενη χώρα στην 81η ΔΕΘ

Τιμώμενη χώρα στην 81η ΔΕΘ θα είναι η Ρωσία, σε μια κίνηση που σφυρηλατεί με τον καλύτερο τρόπο τις σχέσεις της με την Ελλάδα. Πρόκειται για μια προσπάθεια που η ΔΕΘ-Helexpo ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και η οποία ευοδώθηκε σε μια ιδανική στιγμή, καθώς το 2016 έχει ανακηρυχθεί «Έτος Ελλάδας-Ρωσίας». Ο θεσμός της τιμώμενης χώρας επανέρχεται μετά από τέσσερα χρόνια. Η τελευταία τιμώμενη χώρα ήταν η Σερβία, το 2011, στην 76η ΔΕΘ.

Ενδεικτική της σημασίας που αποδίδει η Ρωσία στην παρουσία της στην 81η ΔΕΘ είναι η σχετική αναφορά του ίδιου του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο θέμα, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας,  κ. Προκόπη Παυλόπουλου, στη Μόσχα. Τη  ρωσική συμμετοχή έχει αναλάβει το υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ρωσίας, το οποίο έχει ήδη δεσμεύσει το περίπτερο 16, επιφάνειας 3.000 τ.μ., αλλά και τον υπαίθριο χώρο μπροστά από αυτό, για την φιλοξενία των ρωσικών επιχειρήσεων. Με την αφορμή της ρωσικής εθνικής παρουσίας θα διοργανωθούν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, πολιτιστικού, ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα, ενώ θα πραγματοποιηθεί και επιχειρηματικό φόρουμ, με αντικείμενο το επενδυτικό ενδιαφέρον των ρωσικών επιχειρήσεων για την Ελλάδα και τα πεδία δυνητικής συνεργασίας των δύο πλευρών. Το περιεχόμενο της ρωσικής συμμετοχής και τις δράσεις που θα την πλαισιώσουν θα παρουσιάσουν τον Μάρτιο εκπρόσωποι του υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ρωσίας, οι οποίοι θα βρεθούν για τον σκοπό αυτό στη Θεσσαλονίκη.

Η ΔΕΘ-Helexpo συνεχίζει την στρατηγική της διεθνοποίησης, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για διεθνείς συνεργασίες και προσφέροντας ευκαιρίες στις ελληνικές επιχειρήσεις για εξωστρεφείς διεξόδους.