Στη Θεσσαλονίκη χτυπά από σήμερα η «καρδιά» του πολιτισμού, με την 11η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου | HELEXPO

ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΘΕΣΕΩΝ, ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

  • English
  • Ελληνικά

Στη Θεσσαλονίκη χτυπά από σήμερα η «καρδιά» του πολιτισμού, με την 11η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου

Στη Θεσσαλονίκη χτυπά από σήμερα η «καρδιά» του πολιτισμού, με την 11η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου να ξεκινά στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo. 
 
Τη φετινή διοργάνωση, η οποία ξεπερνά κάθε προηγούμενο συμμετοχών, με 218 εκθέτες και 14 χώρες, εγκαινίασε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, χαρακτηρίζοντάς την σημείο επαφής και διαλόγου για τους ανθρώπους του πνεύματος. «Το βιβλίο γιορτάζει στη Θεσσαλονίκη, σε ένα τετραήμερο πολιτισμού και φιλαναγνωσίας» σημείωσε, εκφράζοντας τη στήριξη του υπουργείου στον σημαντικό αυτό θεσμό. 
Από την πλευρά του ο πρέσβης του Ισραήλ –που είναι η φετινή τιμώμενη χώρα της έκθεσης- κ. Ayre Mekel, αναφέρθηκε στη σύσφιξη των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων, που αποτελεί και το κίνητρο της ισραηλινής παρουσίας στην έκθεση, αλλά και στους ιδιαίτερους δεσμούς της χώρας του με τη Θεσσαλονίκη, η οποία τα τελευταία χρόνια υποδέχεται αυξανόμενο αριθμό Ισραηλινών επισκεπτών. 
Ως μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις για τον εθνικό εκθεσιακό φορέα χαρακτήρισε την Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας. Έκανε μάλιστα γνωστό πως το ερχόμενο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης, κ. Θεόδωρο Καράογλου και τον πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, κ. Χριστόδουλο Γιαλλουρίδη, για το θέμα της μελλοντικής χρηματοδότησης της διοργάνωσης. 
Από την πλευρά του ο κ. Γιαλλουρίδης τόνισε πως το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού είναι αποφασισμένο με τους συνεργάτες του από το ΕΚΕΒΙ να δώσει συνέχεια στην ποιότητα της έκθεσης, καθιστώντας την διεθνή πόλο έλξης. 
Για την πολυπολιτισμική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιό της που αποτελούν ανεκμετάλλευτους θησαυρούς για την πόλη και μπορούν μέσω του βιβλίου να αναπτυχθούν έκανε λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης. 
Η δε πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλίου Ελλάδος, κ. Κατερίνα Καρύδη, τόνισε πως οι Έλληνες εκδότες συνεχίζουν να επενδύουν και να παίρνουν ρίσκα, για να δημιουργήσουν νέους αναγνώστες. 
 
Η 11η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα διαρκέσει έως την Κυριακή 11 Μαΐου και η είσοδος είναι ελεύθερη. 
 
Η Cosmote, ως χορηγός της ΔΕΘ-Helexpo, συνεισφέρει σημαντικά και συμμετέχει με το Cosmotebooks.gr σε ειδικό χώρο στην 11η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.