Τη στροφή των επιχειρήσεων των κλάδων της δόμησης και της ενέργειας στις νέες τεχνολογίες | HELEXPO

ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΘΕΣΕΩΝ, ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

  • English
  • Ελληνικά

Τη στροφή των επιχειρήσεων των κλάδων της δόμησης και της ενέργειας στις νέες τεχνολογίες

την καινοτομία και την εξωστρέφεια, που είναι εμφανής στην 31η Infacoma και την 6η EnergyTech, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας από το βήμα των εγκαινίων των δύο εκθέσεων, που διοργανώνονται από τη ΔΕΘ-Helexpo.

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί είδα κατά την επίσκεψή μου στα περίπτερα καινούριες επιχειρηματικές προσπάθειες, με έμφαση στις νέες τεχνολογίες, την εξωστρέφεια και την καινοτομία» σημείωσε. Τόνισε δε πως ο εθνικός στόχος για ανάκαμψη, αλλά και ο γεωστρατηγικός μας ρόλος είναι άμεσα συνδεδεμένοι με τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνουμε τις υποδομές και διαμορφώνουμε το ενεργειακό μας σύστημα. Πρόσθεσε μάλιστα πως στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, σημείωσε πως οι δύο εκθέσεις, στις οποίες συμμετέχουν περί τους 400 εκθέτες και εκπροσωπούνται περισσότερες από 20 χώρες, πραγματοποιούνται σε μια δύσκολη περίοδο για τους κλάδους της οικοδομής και της ενέργειας. Τόνισε επίσης πως ο επόμενος στόχος του εθνικού εκθεσιακού φορέα θα είναι η διεθνοποίηση και πως αυτή τη «μάχη» θα δώσει τη φετινή χρονιά.

Η 31ηΔιεθνής Έκθεση Δομικών Υλικών, Μονωτικών, Κουφωμάτων, Ειδών Υγιεινής, Προκατασκευών και Τεχνολογίας «Infacoma» και η 6η Διεθνής Έκθεση Ανανεώσιμων και Συμβατικών Πηγών, Εξοικονόμησης Ενέργειας, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος «EnergyTech» θα διαρκέσουν έως τις 16 Φεβρουαρίου και έχουν αναπτυχθεί στα περίπτερα 13,15 & 8,9,10 αντίστοιχα του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.