Κυριάκος Μητσοτάκης: «Απόλυτη στήριξη στο έργο της ανάπλασης της ΔΕΘ»

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και επίσκεψη στα περίπτερα της 84ης ΔΕΘΣυνάντηση του πρωθυπουργού με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και επίσκεψη στα περίπτερα της 84ης ΔΕΘΣυνάντηση του πρωθυπουργού με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και επίσκεψη στα περίπτερα της 84ης ΔΕΘΣυνάντηση του πρωθυπουργού με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και επίσκεψη στα περίπτερα της 84ης ΔΕΘΣυνάντηση του πρωθυπουργού με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και επίσκεψη στα περίπτερα της 84ης ΔΕΘ
Συνάντηση του πρωθυπουργού με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και επίσκεψη στα περίπτερα της 84ης ΔΕΘ

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και επίσκεψη στα περίπτερα της 84ης ΔΕΘ.

Την απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης στο έργο της ανάπλασης του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σημερινή συνάντησή του με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, λίγο πριν από την καθιερωμένη επίσκεψη στα περίπτερα της 84ης ΔΕΘ. Μάλιστα χαρακτήρισε το έργο εμβληματικό και δεσμεύθηκε ότι όχι μόνο θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, αλλά και θα επισπευσθούν. Τόνισε δε πως θα πάρει προσωπικά, υπό την αιγίδα του, το έργο της ανάπλασης, σημειώνοντας πως θα φτιαχτεί το ωραιότερο εκθεσιακό κέντρο σε κέντρο πόλης στον κόσμο.

Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την ανοδική πορεία της ΔΕΘ τα τελευταία χρόνια, αλλά και για την στροφή της Έκθεσης σε περισσότερες κλαδικές διοργανώσεις. Τέλος έκανε γνωστό ότι θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας με τον εθνικό εκθεσιακό φορέα, ώστε η ΔΕΘ-Helexpo να αναλάβει το εκθεσιακό κομμάτι που συνδέεται με την προβολή της χώρας στο εξωτερικό.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, παρουσίασε στον πρωθυπουργό με λεπτομέρειες το έργο της ανάπλασης, σημειώνοντας πόσο σημαντική ήταν για τους Θεσσαλονικείς η επιλογή της κυβέρνησης να το εντάξει στις προγραμματικές της δηλώσεις ως ένα από τα πέντε εμβληματικά έργα για τη χώρα. Δήλωσε δε την ετοιμότητα του εκθεσιακού φορέα να προχωρήσει με το πρότζεκτ, ώστε να προλάβει τον ανταγωνισμό από τις γύρω βαλκανικές χώρες. Τόνισε τέλος ότι στόχος είναι η επέτειος των 100 ετών της ΔΕΘ, το 2026, να εορτασθεί στο νέο Εκθεσιακό Κέντρο.

Τη βούληση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να στηρίξει χρηματοδοτικά το έργο της ανάπλασης εξέφρασε ο Περιφερειάρχης, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, τονίζοντας πως η ΔΕΘ βρίσκεται στη αιχμή της προσπάθειας να καταστεί η Βόρεια Ελλάδα κέντρο επενδύσεων και μοχλός ανάπτυξης.

Περισσότεροι από 1.600 εκθέτες, πάνω από 300 startups, Τιμώμενη Χώρα Ινδία και 18 διεθνείς συμμετοχές είναι μερικά μόνο από τα μεγέθη της 84ης ΔΕΘ, όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης. Μάλιστα, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην 5G τεχνολογία που θα «τρέξει» πιλοτικά για πρώτη φορά στη ΔΕΘ, αλλά και στην Smoke Free καμπάνια.

Εγκαίνια ινδικού περιπτέρου

Τις στενές σχέσεις Ινδίας και Ελλάδας, αλλά και τα σημαντικά περιθώρια περαιτέρω σύσφιξής τους υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης κατά τα εγκαίνια του ινδικού περιπτέρου, το οποίο επισκέφθηκε στη συνέχεια.

Από την πλευρά του ο Ινδός υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας, κ. Shri Hardeep Singh Puri, τόνισε ότι το αμοιβαίο ενδιαφέρον για σύσφιξη των διμερών σχέσεων αντανακλάται στη συμμετοχή της Ινδίας ως Τιμώμενης Χώρας στην 84η ΔΕΘ. Μίλησε δε για τη «Νέα Ινδία» και για το όραμα της κυβέρνησής του, που έχει εμπνεύσει, όπως είπε, μια νέα γενιά πολιτών και επιχειρηματιών στην ασιατική χώρα. Χαιρετισμό απηύθυνε και η πρέσβης της Ινδίας στην Ελλάδα, κα Shamma Jain, η οποία σημείωσε ότι η 84η ΔΕΘ θα σηματοδοτήσει μια νέα έναρξη στις ελληνοϊνδικές σχέσεις.

Εκτός από το περίπτερο της Ινδίας ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε, μεταξύ άλλων, τα περίπτερα: του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, της ομάδας του Ηρακλή, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Fraport, του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της ομάδας του Άρη, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Επίσημης Μπύρας της 84ης ΔΕΘ «Νύμφη Θεσσαλονίκης», του ΟΛΘ, του ΠΑΟΚ και του Digital Greece.