Thessaloniki Helexpo Forum Ελληνο-Αραβικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης και ΔΕΘ-Helexpo Αγροδιατροφή και Ιχθυοκαλλιέργεια: Διμερής Ανταλλαγή Εμπειριών και Δυνητική Συνεργασί

Thessaloniki Helexpo Forum  Ελληνο-Αραβικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης και ΔΕΘ-Helexpo  Αγροδιατροφή και Ιχθυοκαλλιέργεια: Διμερής Ανταλλαγή Εμπειριών και Δυνητική ΣυνεργασίThessaloniki Helexpo Forum  Ελληνο-Αραβικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης και ΔΕΘ-Helexpo  Αγροδιατροφή και Ιχθυοκαλλιέργεια: Διμερής Ανταλλαγή Εμπειριών και Δυνητική ΣυνεργασίThessaloniki Helexpo Forum  Ελληνο-Αραβικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης και ΔΕΘ-Helexpo  Αγροδιατροφή και Ιχθυοκαλλιέργεια: Διμερής Ανταλλαγή Εμπειριών και Δυνητική ΣυνεργασίThessaloniki Helexpo Forum  Ελληνο-Αραβικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης και ΔΕΘ-Helexpo  Αγροδιατροφή και Ιχθυοκαλλιέργεια: Διμερής Ανταλλαγή Εμπειριών και Δυνητική ΣυνεργασίThessaloniki Helexpo Forum  Ελληνο-Αραβικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης και ΔΕΘ-Helexpo  Αγροδιατροφή και Ιχθυοκαλλιέργεια: Διμερής Ανταλλαγή Εμπειριών και Δυνητική Συνεργασί
Thessaloniki Helexpo Forum  Ελληνο-Αραβικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης και ΔΕΘ-Helexpo  Αγροδιατροφή και Ιχθυοκαλλιέργεια: Διμερής Ανταλλαγή Εμπειριών και Δυνητική ΣυνεργασίThessaloniki Helexpo Forum  Ελληνο-Αραβικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης και ΔΕΘ-Helexpo  Αγροδιατροφή και Ιχθυοκαλλιέργεια: Διμερής Ανταλλαγή Εμπειριών και Δυνητική Συνεργασί

Τα πεδία κοινού επενδυτικού ενδιαφέροντος μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αποτέλεσαν το αντικείμενο του 2ου πάνελ της σημερινής τέταρτης ημέρας του 3ου Thessaloniki Helexpo Forum. Τα σημερινά πάνελ αποτελούν συνδιοργάνωση του Ελληνο-Αραβικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Ανάπτυξης και της ΔΕΘ-Helexpo.

O Εμπορικός Ακόλουθος στην Ελληνική Πρεσβεία των ΗΑΕ, κ. Δημήτρης Θωμόπουλος, αναφέρθηκε στις διμερείς εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις και στη δυνατότητα αύξησης των ελληνικών εξαγωγών προς τα ΗΑΕ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Al Rawabi Dairy Co. LLC από τα ΗΑΕ, Καθ. Ahmed El Tigani, σημείωσε τις δυνατότητες συνεργασιών με ελληνικές επιχειρήσεις ακόμη και σε πεδία, όπως η παραγωγή φέτας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ERGON FOODS, κ. Θωμάς Δούζης, επισήμανε την επέκταση της εταιρείας του στις χώρες του Κόλπου, αρχικά στο Άμπου Ντάμπι και αργότερα στο Ντουμπάϊ.

Ο Βιολόγος και Σύμβουλος Υδατοκαλλιέργειας. κ. Ανδρέας Ντατσόπουλος, τόνισε πως τα ΗΑΕ έχουν κάνει μεγάλη προεργασία για να προσπαθήσουν να μηδενίσουν την αναγκαιότητα εισαγωγής πρώτων υλών για παραγωγή τροφίμων. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι τα ΗΑΕ δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για αύξηση των υδατοκαλλιεργειών, που αποτελεί ένα σημείο ενδιαφέροντος για ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου.

Να σημειωθεί ότι όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου πάνελ αυτή τη στιγμή 140 ελληνικές εταιρίες δραστηριοποιούνται στα ΗΑΕ.

Συντονιστής του πάνελ ήταν ο κ. Rashad Mabger, Γενικός Γραμματέας του Ελληνο-αραβικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Ανάπτυξης.

Ευκαιρίες για επενδύσεις με ιδιαίτερη έμφαση στον τουρισμό και το Real Estate

Στο 3ο πάνελ της σημερινής ημέρας του 3ου Thessaloniki Helexpo Forum οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις δυνατότητες επενδύσεων μεταξύ Ελλάδας και ΗΑΕ με έμφαση στον τουρισμό και στο real estate.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, Καθ. Δρ. Χάρης Λαμπρόπουλος, τόνισε ότι η τράπεζα δίνει μεγάλη έμφαση στην εξωστρέφεια. “Υποστηρίζουμε και έχουμε υποδεχθεί μεγάλους επενδυτικούς οργανισμούς από το Άμπου Ντάμπι. Οι τομείς ενδιαφέροντος των επενδύσεων από τα ΗΑΕ προς την Ελλάδα είναι η ενέργεια, η αγροδιατροφή, ο τουρισμός, η καινοτομία και η τεχνολογία” είπε ο κ. Λαμπρόπουλος και πρόσθεσε ότι “μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένονται σοβαρές ανακοινώσεις για επενδύσεις εκατοντάδων εκατομυρίων στην Ελλάδα από τα ΗΑΕ”.

Ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων, Επικεφαλής του τομέα Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Κινήματος Αλλαγής, κ. Απόστολος Πάνας, υπογράμμισε ότι η Χαλκιδική εκτός από τουρισμό έχει και μεγάλο πρωτογενή τομέα. “Συνέργιες χρειαζόμαστε μεταξύ τουρισμού και πρωτογενούς τομέα. Να αποκωδικοποιήσουμε τις αγορές στις οποίες θέλουμε να έχουμε πρόσβαση και η Χαλκιδική από την μαζικότητα πρέπει να πάει στην ποιότητα” είπε ο ίδιος και κατέληξε λέγοντας πως η προσέγγιση με τον Αραβικό κόσμο χρειάζεται ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό.