ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ 79ΗΣ ΔΕΘ | HELEXPO

ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΘΕΣΕΩΝ, ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

  • English
  • Ελληνικά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ 79ΗΣ ΔΕΘ

«Την αλλαγή κλίματος στην οικονομία τη βλέπουμε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης». Με τις φράσεις αυτές ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, εγκαινίασε την 79η ΔΕΘ, σήμερα το πρωί, στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης», υπογραμμίζοντας τη σημαντική αύξηση των εκθετών της διοργάνωσης, εκ των οποίων, όπως σημείωσε, το 35% συμμετέχει για πρώτη φορά στην Έκθεση. «Βρίσκει η Ελλάδα σιγά σιγά τον βηματισμό της και η Θεσσαλονίκη ανακτά τον ρόλο της» ανέφερε κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ. 

«Η πόλη επέστρεψε, η Ελλάδα επιστρέφει, τα Βαλκάνια και ο κόσμος ανακαλύπτουν ξανά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης» σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας. Μετά την ενοποίηση του εθνικού εκθεσιακού φορέα, τη λήψη της τελικής απόφασης για τις νέες εκθεσιακές και συνεδριακές υποδομές, αλλά και την αναβάθμιση της Γενικής Έκθεσης του Σεπτεμβρίου και των κλαδικών διοργανώσεων, ο επόμενος στόχος, σύμφωνα με τον κ. Τζήκα, είναι η διεθνοποίηση της εταιρείας. «Έχουμε ήδη ξεκινήσει τη διεθνή δικτύωση και μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα είμαστε έτοιμοι να σας παρουσιάσουμε έναν ‘οδικό χάρτη’ για την είσοδό μας στη διεθνή αγορά και τα προτεινόμενα επιχειρησιακά μοντέλα» τόνισε. Χαρακτήρισε τέλος τη φετινή διοργάνωση πολυθέαμα ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ελκυστικό για εκθέτες και επισκέπτες. 

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην 79η ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, επισκέφθηκε την έκθεση του CERN στο περίπτερο 14, ενώ βρέθηκε και στα νέου τύπου ΚΕΠ, όπου εξέδωσε πιστοποιητικό γέννησης σε λίγα λεπτά. Αμέσως μετά επισκέφθηκε το περίπτερο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, όπου παρακολούθησε την ίδρυση επιχείρησης, μέσω της υπηρεσίας μιας στάσης. 

Η 79η ΔΕΘ θα είναι σήμερα ανοιχτή έως τις 22:00 μ.μ, το εισιτήριο είναι 3 ευρώ και η οικογενειακή κάρτα 10 ευρώ.