Με εμπορικούς επισκέπτες από 28 ξένες χώρες και απ΄ όλη την Ελλάδα, η 23η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Detrop Boutique Show Athens» | HELEXPO

ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΘΕΣΕΩΝ, ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

  • English
  • Ελληνικά

Με εμπορικούς επισκέπτες από 28 ξένες χώρες και απ΄ όλη την Ελλάδα, η 23η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Detrop Boutique Show Athens»

Με εμπορικούς επισκέπτες από 28 ξένες χώρες και απ΄ όλη την Ελλάδα, η 23η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Detrop Boutique Show Athens», η οποία πραγματοποιήθηκε από τη ΔΕΘ-Helexpo στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Maroussi, αλλάζει τα δεδομένα του κλάδου τροφίμων-ποτών. Είναι άλλωστε η μοναδική έκθεση ελληνικών προϊόντων με εξαγωγικό χαρακτήρα από επαγγελματίες για επαγγελματίες.

Η «Detrop Boutique Show Athens» χαρακτηρίστηκε από την προσέλευση πάνω από 3.500 εξειδικευμένων εμπορικών επισκεπτών και επαγγελματιών, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με 200 αμιγώς ελληνικές επιχειρήσεις τροφίμων-ποτών, που παρουσίασαν τα προϊόντα τους. 

Η έκθεση είχε συγκεκριμένη στόχευση σε επιλεγμένους εμπορικούς επισκέπτες και επαγγελματίες και η είσοδος μόνο αυτών επέτρεψε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για αποτελεσματικές συναντήσεις και συμφωνίες με τους εκθέτες.

Οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες προήλθαν από Αρμενία, Αυστραλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κίνα, Τσεχία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Λιβύη, Μαρόκο, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Β. Ιράκ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μ. Βρετανία, ΗΠΑ και Κύπρο.

Με αντικείμενο της δραστηριότητάς τους τη διανομή, εισαγωγή, χονδρεμπόριο και λιανική πώληση τροφίμων-ποτών σε μεγάλες ξένες αγορές, οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες πραγματοποίησαν 340 επιχειρηματικά ραντεβού με εκθέτες της «Detrop Boutique Show Athens».

Σημείο αναφοράς στην έκθεση ήταν οι παράλληλες εκδηλώσεις της, όπου καταγράφηκε σημαντική συμμετοχή επισκεπτών και αναλύθηκαν επίκαιρα ζητήματα του κλάδου. Μάλιστα, η ελληνική γαστρονομία, οι μοναδικές γευστικές προτάσεις της και επιλεγμένα τρόφιμα-ποτά των εκθετών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεοπτικής εκπομπής του ΣΚΑΙ «Chef στον Αέρα» με την Ελένη Ψυχούλη και τον Ανδρέα Λαγό, ενώ ο miloxogist-bartender Παναγιώτης Φράγκος κέρασε κοκτέιλ «Made in Greece». Η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και της Prosenghisi F&V Events.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε και η εκδήλωση για τις θρησκευτικές πιστοποιήσεις τροφίμων Kosher και Halal, που αποτελούν «διαβατήριο» για εξαγωγές σε πληθυσμούς Εβραίων και Μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο.

H «Detrop Boutique Show Athens» συνέβαλλε με την εφαρμογή «Ελληνική Διατροφική Κληρονομιά», στην προβολή των εκθετών της και μέσα από τις νέες τεχνολογίες. Η εφαρμογή, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Google Developers Group Thessaloniki, προσέλκυσε το ενδιαφέρον εκθετών, εμπορικών επισκεπτών, ξένων και εγχώριων ΜΜΕ (BBC Radio London, Athens International Radio, Sbs Australia κα.), αποδεικνύοντας πως μπορεί να βοηθήσει στην προβολή όχι μόνο των ελληνικών διατροφικών προϊόντων, αλλά και των προορισμών γαστρονομικού ενδιαφέροντος.

Δυναμική ήταν η παρουσία στην έκθεση των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Βορείου Αιγαίου, του υπουργείου Εξωτερικών (Γενική Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων), καθώς και πολλών παραγωγικών φορέων και Επιμελητηρίων από όλη τη χώρα.