Περισσότερους από 150.000 επισκέπτες συνολικά προσέλκυσε ο χριστουγεννιάτικος «Αστερόκοσμος» | HELEXPO

ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΘΕΣΕΩΝ, ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

  • English
  • Ελληνικά

Περισσότερους από 150.000 επισκέπτες συνολικά προσέλκυσε ο χριστουγεννιάτικος «Αστερόκοσμος»

Περισσότερους από 150.000 επισκέπτες συνολικά προσέλκυσε ο χριστουγεννιάτικος «Αστερόκοσμος», που με την ολοκλήρωσή του «μέτρησε» 140.000 εισιτήρια. Στο συνολικό μέγεθος υπολογίζονται και τα μικρά παιδιά, κάτω του ενός μέτρου, που δεν πλήρωσαν είσοδο. Το χριστουγεννιάτικο πάρκο της ΔΕΘ-Helexpo, που κράτησε συντροφιά στη Θεσσαλονίκη επί ένα μήνα, πέραν της ευκαιρίας για διασκέδαση και αναψυχή που έδωσε στον κόσμο σε μια δύσκολη περίοδο, δημιούργησε σημαντικό τζίρο για την τοπική οικονομία, τόσο κατά τη λειτουργία του όσο και κατά την κατασκευή του. Με δεδομένο δε ότι το 30% των επισκεπτών προήλθε από άλλες πόλεις και το 10% από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες, τα έσοδα που έφερε στις τοπικές επιχειρήσεις αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία και έρχεται να προστεθεί στα σημαντικά μεγέθη που πέτυχε η Γενική Έκθεση του Σεπτεμβρίου, αλλά και να αποδείξει πως η πόλη επιστρέφει στη ΔΕΘ και στις εκδηλώσεις της, εκθεσιακές και μη.

Η επιτυχής διοργάνωση του «Αστερόκοσμου» δημιουργεί τις βάσεις για την καθιέρωση ενός μεγάλου χριστουγεννιάτικου γεγονότος στη Θεσσαλονίκη, που θα αποτελέσει θέλγητρο για Έλληνες και ξένους επισκέπτες και στα επόμενα χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό η ΔΕΘ-Helexpo αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσοι επισκέφθηκαν τον «Αστερόκοσμο», ανανεώνει το χριστουγεννιάτικο «ραντεβού» της και δεσμεύεται ότι ο επόμενος θα είναι ακόμα πιο λαμπερός.