ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΘ HELEXPO ΚΑΙ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΑΕ‏ | HELEXPO

ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΘΕΣΕΩΝ, ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

  • English
  • Ελληνικά

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΘ HELEXPO ΚΑΙ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΑΕ‏

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την Εγνατία Οδό ΑΕ προχώρησε η ΔΕΘ-Helexpo, συνεχίζοντας τη στρατηγική της για «συμμαχίες» με οικονομικούς παράγοντες και παραγωγικούς φορείς, προκειμένου να εξυπηρετήσει τον σκοπό της δημιουργίας νέων αναπτυξιακών προοπτικών για τον εθνικό εκθεσιακό φορέα, αλλά και για την ελληνική οικονομία. 

Η συνεργασία, που αναμένεται αμοιβαία επωφελής για τις δύο πλευρές, θα έχει ως στόχο την προβολή και προώθηση του εθνικού εκθεσιακού φορέα και των δράσεών του σε όλους τους σταθμούς διοδίων του άξονα της Εγνατίας Οδού, από τον Έβρο μέχρι την Ηγουμενίτσα, την ενίσχυση των ενεργειών προβολής και προώθησης των έργων της Εγνατίας Οδού ΑΕ στις εκθέσεις της ΔΕΘ-Helexpo εντός και εκτός συνόρων, τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε τεχνικά θέματα από την Εγνατία Οδό ΑΕ στα στελέχη της ΔΕΘ-Helexpo, αλλά και την από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών για τη διοργάνωση εκδηλώσεων οικονομικού, επιχειρηματικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Η ΔΕΘ-Helexpo επιθυμεί να αξιοποιήσει στο έπακρο την πολύτιμη τεχνική εμπειρία της Εγνατίας Οδού –από τις μελέτες, τις επιβλέψεις έργων, τη σύνταξη τευχών δημοπράτησης μέχρι την τεχνογνωσία στην αναζήτηση εθνικών και κοινοτικών χρηματοδοτήσεων και στις διαδικασίες περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων- αλλά και να προσφέρει την δική της εκθεσιακή πείρα για την καλύτερη δυνατή προβολή του έργου και των δράσεων της Εγνατίας Οδού. 

Μάλιστα, με στόχο τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας στη συνεργασία των  δύο φορέων θα συσταθεί Επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από τρία μέλη, εκπροσώπους των συμβαλλομένων μερών. 

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν από την πλευρά της ΔΕΘ-Helexpo ο πρόεδρος της εταιρείας, κ. Τάσος Τζήκας και ο διευθύνων σύμβουλος, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης και από την πλευρά της Εγνατίας Οδού ΑΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, κ. Παρασκευάς Σαββαΐδης, παρουσία του υπουργού Μακεδονίας Θράκης, κ. Γιώργου Ορφανού και του γενικού γραμματέα Δημοσίων Έργων, κ. Στράτου Σιμόπουλου.

«Οι συνεργασίες βοηθούν για γρηγορότερες λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματα. Έχει περάσει ανεπιστρεπτί ο καιρός που ο κάθε θεσμός, ο κάθε φορέας κρατούσε τα στοιχεία του σε ένα ντουλάπι, για τον εαυτό του» σημείωσε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, κ. Γιώργος Ορφανός, τονίζοντας πως προαπαιτούμενο για να πάρει μπρος η περιοχή είναι να χρησιμοποιήσουμε από κοινού τις δυνάμεις που διαθέτουμε. Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, κ. Στράτος Σιμόπουλος, τόνισε πως οι συνεργασίες είναι το παν και πρέπει επιτέλους να αφήσουμε στο παρελθόν διενέξεις και αντιπαραθέσεις. Εξήγησε δε πως το συγκεκριμένο μνημόνιο έρχεται ως συνέχεια άλλων που υπέγραψε η Εγνατία Οδός, όπως με την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, αλλά και με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τους δήμους Θερμαϊκού για τη θαλάσσια συγκοινωνία, ενώ επίκειται υπογραφή μνημονίου με τον δήμο Θεσσαλονίκης για την ανάπλαση του Διοικητηρίου.  

«Η Θεσσαλονίκη πρέπει να μάθει να συνεργάζεται για να πολλαπλασιάζει τα αποτελέσματα των πρωτοβουλιών και των δράσεών της. Σε αυτή τη στρατηγική εντάσσεται και η συνεργασία μας με την Εγνατία Οδό ΑΕ» σημείωσε κατά την υπογραφή του μνημονίου ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας. Με τη σειρά του ο διευθύνων σύμβουλος του εθνικού εκθεσιακού φορέα, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, τόνισε: «Οι συνέργειες στη Θεσσαλονίκη είναι απαραίτητες και προς την κατεύθυνση αυτή αποφασίσαμε να συσφίξουμε τους δεσμούς μας με την Εγνατία Οδό ΑΕ. Οι κινήσεις αυτές θα συνεχιστούν με φορείς τόσο της περιοχής όσο και πανελλαδικής εμβέλειας». Από την πλευρά του πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εγνατίας Οδού ΑΕ, κ. Παρασκευάς Σαββαΐδης, χαιρέτισε τη νέα αυτή συνεργασία και τόνισε πως πρόκειται για μια καλή στιγμή για την πόλη, καθώς οι δύο φορείς συνεργάζονται για να παρέχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ευρύτερη περιοχή. 

ΛΕΖΑΝΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ (ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ): Ο διευθυντής εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού, κ. Πέτρος Μαλλίνης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, κ. Στράτος Σιμόπουλος, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, κ. Γιώργος Ορφανός, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εγνατίας Οδού ΑΕ, κ. Παρασκευάς Σαββαΐδης, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Αλέξης Τσαξιρλής και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΔΕΘ-Helexpo στο δ.σ. της εταιρείας, κ. Θανάσης Δρογαλάς, μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας