ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΘΕΣΕΩΝ, ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

  • English
  • Ελληνικά

    Είστε εδώ

    • Είστε εδώ:
    • Αρχική > Η DETROP BOUTIQUE SHOW ATHENS, η οποία διοργανώνεται από τον εθνικό εκθεσιακό φορέα ΔΕΘ-Helexpo

Η DETROP BOUTIQUE SHOW ATHENS, η οποία διοργανώνεται από τον εθνικό εκθεσιακό φορέα ΔΕΘ-Helexpo

καλεί όλους τους επαγγελματίες του κλάδου τροφίμων-ποτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό «να περάσουν για ένα μεζέ» από το εκθεσιακό κέντρο HELEXPO MAROUSSI στην Αττική, στο διάστημα 14 έως 16 Μαρτίου.

Το «κέρασμα» θα γίνει από τις 200 αμιγώς ελληνικές επιχειρήσεις τροφίμων-ποτών, που θα συμμετάσχουν στην έκθεση και θα παρουσιάσουν τα πιο αντιπροσωπευτικά προϊόντα της γαστρονομίας της πατρίδας μας, ενώ θα έρθουν σε επαφή και με δεκάδες ξένους εμπορικούς επισκέπτες από την Γερμανία, τη Βουλγαρία, τη Σουηδία, την Ουγγαρία, τη Γαλλία, τη Ρωσία, την Κύπρο και την πΓΔΜ.

Η DETROP BOUTIQUE SHOW ATHENS είναι το επίκεντρο του κλάδου και την επέλεξαν γνωστοί σεφ για να παρουσιάσουν δημιουργίες τους.

Η τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ «Chef στον Αέρα», η Ελένη Ψυχούλη και ο Ανδρέας Λαγός, θα βρίσκονται στην έκθεση και θα τιμήσουν με την παρουσία τους τα ελληνικά τρόφιμα-ποτά. Στο πλαίσιο αυτό, χιλιάδες γεύσεις και πρωτότυπες ελληνικές «μπουκιές» θα παντρέψουν το παρελθόν με το μέλλον μέσα από μια εκδήλωση γευσιγνωσίας, που θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ενώ ο Παναγιώτης Φράγκος θα κεράσει και κοκτέιλ «Made in Greece».

Στην έκθεση συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Βορείου Αιγαίου και Πελοποννήσου, με πλήθος επιχειρήσεων και βιομηχανιών παραγωγής τροφίμων, καθώς και πολλοί παραγωγικοί φορείς από όλη τη χώρα. Οι εκθέτες θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν πάνω από 150 προκαθορισμένες συναντήσεις με τους ξένους εμπορικούς επισκέπτες, οι οποίοι είναι προσκεκλημένοι της ΔΕΘ-Helexpo (πρόγραμμα Hosted Buyers) και δραστηριοποιούνται μεταξύ άλλων στη διανομή, εισαγωγή, χονδρεμπόριο και λιανική πώληση τροφίμων-ποτών σε μεγάλες ξένες αγορές.

H DETROP BOUTIQUE SHOW ATHENS θα προβάλλει τους εκθέτες της και μέσα από τις νέες τεχνολογίες. Γι’ αυτό δημιουργήθηκε η «Ελληνική Διατροφική Κληρονομιά», μία εφαρμογή που θα είναι διαθέσιμη στο App Store και στο Google Play και υλοποιήθηκε, σε συνεργασία με το Google Developers Group Thessaloniki, ενώ οι εκθέτες θα την έχουν στη διάθεσή τους δωρεάν για ένα χρόνο.

Η έκθεση, που είναι ανοιχτή μόνο για εμπορικούς επισκέπτες και επαγγελματίες, τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, του υπουργείου Εξωτερικών (Γενική Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων), του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, του υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και του δήμου Αμαρουσίου.