ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΘΕΣΕΩΝ, ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

  • English
  • Ελληνικά

    Είστε εδώ

    • Είστε εδώ:
    • Αρχική > ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ & ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΘ-HELEXPO

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ & ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΘ-HELEXPO

Τη στήριξη του στον ιστορικό και θεσμικό ρόλο του εθνικού εκθεσιακού φορέα και τη διαβεβαίωση του πως θα ενισχύσει πολύπλευρα τη ΔΕΘ-Helexpo και την αναπτυξιακή προσπάθεια που καταβάλλει, έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη σημερινή του συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo.

«Η ΔΕΘ-Helexpo κινείται σε δύο επίπεδα. Είναι ένας σημαντικός φορέας της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής και την ίδια στιγμή ένας φορέας εθνικού επιπέδου» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος. Αναγνώρισε δε τη μεγάλη παράδοση του εθνικού εκθεσιακού φορέα στις κλαδικές εκθέσεις, βλέποντας σημαντικά περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξής τους. 

Μάλιστα, μιλώντας υπό την ιδιότητά του και ως υπουργού Εξωτερικών, κάλεσε τη ΔΕΘ-Helexpo να συνεργαστεί στενότερα με όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου και τους φορείς που προωθούν την εξωστρέφεια της χώρας. 

Την ανάκαμψη των οικονομικών μεγεθών του εθνικού εκθεσιακού φορέα και την επίτευξη των στόχων της ενοποίησης, της λήψης απόφασης για τις εκθεσιακές υποδομές, αλλά και της αναβάθμισης των κλαδικών και της Γενικής Έκθεσης του Σεπτεμβρίου παρουσίασε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας. Τόνισε δε πως το 2015 θα πρέπει να είναι η χρονιά που η Έκθεση θα γίνει πραγματικά διεθνής, αφού ο επόμενος στόχος είναι η διεθνοποίηση. 

Την αυξημένη συμβολή της ΔΕΘ-Helexpo στην τόνωση της τοπικής οικονομίας με τα γεγονότα του τελευταίου έτους υπογράμμισε με τη σειρά του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, ενώ επισήμανε τη δυναμική εξόρμησή της στην εκθεσιακή αγορά των Αθηνών. Παράλληλα, παρουσίασε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 79ης ΔΕΘ, τα μεγέθη της οποίας είναι, όπως ανέφερε, σημαντικά αυξημένα.