ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΘΕΣΕΩΝ, ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

  • English
  • Ελληνικά

    Είστε εδώ

    • Είστε εδώ:
    • Αρχική > ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 79ης ΔΕΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 79ης ΔΕΘ

Ο μοναδικός πλούτος των εκδηλώσεων της φετινής 79ης ΔΕΘ ξεδιπλώνεται καθημερινά στο Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στο οποίο πραγματοποιούνται συναυλίες, παιδικές θεατρικές παραστάσεις, ακροβατικά, χορευτικά κα.

Την ίδια στιγμή οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στα περίπτερα και στα θεματικά αφιερώματα, όπου επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα και από 19 ξένες χώρες παρουσιάζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν πτόησαν τους επισκέπτες της ΔΕΘ, οι οποίοι χθες κατέκλυσαν όλα τα περίπτερα, την έκθεση του CERN, το «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας», όπως και τη συναυλία της Δέσποινας Βανδή με τον Μηδενιστή.Σήμερα η σκηνή του MAD North Stage Festival (στον υπαίθριο χώρο του Τόξου) φιλοξενεί τις Μέλισσες, τους Stavento και την Ήδη Αδάμου, ενώ την «προθέρμανση» της συναυλίας κάνει ο DJ Nikolas Costa.To «Παιχνίδι Συνεχίζεται» στη ΔΕΘ και η δράση «Back to the Streets» με εργαστήρια και επιδείξεις Skateboard, BMX, Longboard, Graffiti, Break dance, Capoeira και Street Theatre, περιμένει τους φίλους της από τις 17:30-21:30 στον υπαίθριο χώρο παράλληλα της οδού Αγγελάκη.

Τα νεανικά συγκροτήματα δίνουν ραντεβού στο Music Band Festival (στην υπαίθρια σκηνή στο περίπτερο 6), όπου από τις 17:50-18:20 θα εμφανιστεί το 1ο Γυμνάσιο Πεύκων, στις 18:30 έως τις 19:10 οι GettingSoaked, από τις 19:25-20:05 οι Saloonika και από τις 20:20-21:00 οι Aperito.

Η μουσική συνεχίζεται με τα 20 σαξόφωνα των Kukluxsax από τις 20:00-21:00 (στον υπαίθριο χώρο παράλληλα της οδού Αγγελάκη).

Ακόμη, οι μικροί φίλοι της έκθεσης έχουν τη δυνατότητα σήμερα το απόγευμα να παρακολουθήσουν Θέατρο Σκιών στο Φεστιβάλ Παιδικών Παραστάσεων της ΔΕΘ. Στην Παιδική Σκηνή (στον υπαίθριο χώρο παράλληλα με την οδό Αγγελάκη) το Θέατρο Σκιών του Αγάπιου Αγαπίου θα δώσει την παράσταση «Το Σχολείο του Καραγκιόζη» από τις 18:30-19:00 και το «Λίγα Απ΄όλα» από τις 19:30-20:00.

Το αγαπημένο θέαμα πολλών επισκεπτών της ΔΕΘ, τα επικίνδυνα ακροβατικά, γίνονται πράξη με τους Poleacrobats από τις 18:30-18:45 και από τις 20:00-20:15 (επίσης στον υπαίθριο χώρο παράλληλα με την οδό Αγγελάκη).

Εξίσου θεαματικό είναι και το εναέριο θέαμα με μηχανές και ακροβάτες, το Flying Motorcycle, που οι επισκέπτες μπορούν να το δουν να ίπταται από τις 19:15-19:30 και από τις 21:00-21:15 (στον υπαίθριο Χώρο μπροστά από τον Πύργο του ΟΤΕ και μέχρι το Περίπτερο 7).

Παράλληλα, Αφρικανοί Μουσικοί, ακροβάτες και ξυλοπόδαροι δίνουν τη δική τους παράσταση από τις 18:00-18:15 και από τις 19:30-19:45 (στον υπαίθριο χώρο παράλληλα της οδού Αγγελάκη).

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι σήμερα από τις 16:00-22:00 και το εισιτήριο εισόδου είναι 3 Ευρώ (οικογενειακό εισιτήριο 10 Ευρώ). 

Μέγας Χορηγός της 79ης ΔΕΘ είναι ο ΟΠΑΠ, Επίσημη Τράπεζα η Εθνική Τράπεζα, ενώ επίσημο ξενοδοχείο του Mad North Stage Festival είναι το Grand Hotel Palace. Χορηγοί είναι επίσης η Κεντρική Αγορά Αθηνών (εισιτήρια), η Εγνατία Οδός, η Skyserv, η ICAP (για το αφιέρωμα Innotech) και η εταιρεία Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ Βιομηχανία Ειδών Διατροφής (για το Mad North Stage Festival). Ακόμη, την εκτύπωση των προσκλήσεων προσφέρει το ξενοδοχείο Domotel Les Lazaristes, ενώ σημαντική είναι η συμβολή του Δήμου Θεσσαλονίκης, του ΟΑΣΘ, του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορία.