ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΘΕΣΕΩΝ, ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

  • English
  • Ελληνικά

    Είστε εδώ

    • Είστε εδώ:
    • Αρχική > ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 79ης ΔΕΘ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 79ης ΔΕΘ

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο αριθμός των επισκεπτών της 79ης ΔΕΘ, που ανήλθε σε 255.536, αποδεικνύοντας πως η έκθεση-θεσμός για τη Θεσσαλονίκη, την ευρύτερη περιοχή και όλη τη χώρα επέστρεψε για τα καλά. Το φετινό μέγεθος  είναι αυξημένο κατά 38,1% έναντι των 185.000 επισκεπτών του 2013 και κατά 132,3% σε σχέση με τους 110.000 επισκέπτες της διοργάνωσης του 2012. Ο αρχικός στόχος που είχε θέσει η διοίκηση του εθνικού εκθεσιακού φορέα για 200.000 επισκέπτες ξεπεράσθηκε ήδη πριν από το τελευταίο Σαββατοκύριακο της διοργάνωσης, γεγονός που αντανακλά την αγάπη του κόσμου για τη μεγάλη «γιορτή» που έλαβε χώρα από τις 6 έως τις 14 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. 

Ποσοστό που αγγίζει το 70% του συνόλου των επισκεπτών ήταν νέοι από 15 έως 38 ετών, στοιχείο ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για το μέλλον της διοργάνωσης, η οποία πέρα από τους παλαιούς γνώριμους, αρχίζει να καθιερώνεται και στη συνείδηση της νεολαίας. 

Η Έκθεση του CERN, που μάγεψε τον κόσμο και θα παραμείνει στο Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης για ενάμιση μήνα ακόμα, το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας, που έβλεπε καθημερινά ουρές, έφτασε στα όρια των δυνατοτήτων του στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών και θα είναι ανοιχτό μέχρι τις 6 Μαρτίου, η Cheap Art, που έγινε σημείο συνάντησης του φιλότεχνου κοινού, το αφιέρωμα «Ορθοδόξων Τέχνη», που προκάλεσε τον θαυμασμό για τα σπάνια εκθέματα του, το MAD NORTH STAGE FESTIVAL με τους δημοφιλείς του καλλιτέχνες, αλλά και όλα τα θεματικά αφιερώματα της 79ης ΔΕΘ, συνέβαλαν στην εκτίναξη της προσέλευσης των επισκεπτών.

Η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, αλλά και οι εργαζόμενοι, θέλουν να ευχαριστήσουν τον κόσμο που αγκάλιασε την 79η ΔΕΘ και δεσμεύονται για μια ακόμα καλύτερη διοργάνωση την επόμενη χρονιά. Άλλωστε, το 2015 η 80η ΔΕΘ θα έχει επετειακό χαρακτήρα και θα επιφυλάσσει μεγάλες εκπλήξεις στο κοινό. Ήδη μάλιστα οι άνθρωποι της εταιρείας έχουν αρχίσει να εργάζονται για την προετοιμασία της επόμενης διοργάνωσης.