ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΘΕΣΕΩΝ, ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

  • English
  • Ελληνικά

    Είστε εδώ

    • Είστε εδώ:
    • Αρχική > ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Κοσμοσυρροή στην 79η ΔΕΘ, όπου ο παλμός και η προσέλευση του κόσμου αυξάνεται, καθώς ξεδιπλώνεται το φετινό πολύ πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων της έκθεσης, το οποίο καλύπτει τις επιθυμίες όλων των ηλικιών.«Σύμμαχος» χθες ήταν και οι καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα η συναυλία του Μύρωνα Στρατή και του Ησαΐα Ματιάμπα να ξεσηκώσει τους χιλιάδες επισκέπτες της ΔΕΘ.

Η σκηνή του Mad North Stage Festival, στον υπαίθριο χώρο «Τόξο», θα φιλοξενήσει σήμερα στις 21:30 τον κορυφαίο τραγουδοποιό, Διονύση Σαββόπουλο, ο οποίος από τη Θεσσαλονίκη θα γιορτάσει τα 50 χρόνια του στη μουσική σκηνή και τα 70 στη ζωή. Μαζί του οι φίλοι του, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μελίνα Κανά και Πάνος Μουζουράκης.Εκτός από τη συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου, σε εξέλιξη θα είναι από τις 16:00-22:00 και όλο το υπόλοιπο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της 79ης ΔΕΘ.
Στον υπαίθριο χώρο παράλληλα της οδού Αγγελάκη, η δράση Back to the Streets καλεί τον κόσμο σε διαδραστικά εργαστήρια και επιδείξεις BMX, Skateboard, Break Dance, Capoeira, Graffiti και Street Theater από τις 17:30 έως τις 21:30. 

Στην παιδική σκηνή (επίσης στον υπαίθριο χώρο παράλληλα της οδού Αγγελάκη), οι μικροί φίλοι της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στις 18:30, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παιδικών Παραστάσεων της ΔΕΘ, το Θέατρο Σκιών του Αγάπιου Αγαπίου και την παράσταση «Το Σχολείο του Καραγκιόζη». Ακόμη από τις 19:15-19:45 θα ακολουθήσει το έργο «Λίγα απ’ όλα», ενώ τη «σκυτάλη» παίρνει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με τη θεατρική παράσταση «Στις Παιδικές Ψυχές Στα Πάρκα»-Μία μαγική βαλίτσα στη ΔΕΘ (από τις 20:00-21:00).

Το ταλέντο των νεανικών μουσικών συγκροτημάτων βρίσκει δημιουργική διέξοδο στη σκηνή του Music Band Festival. Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Κασσάνδρας κάνουν την εμφάνισή τους στην υπαίθρια σκηνή, στο Περίπτερο 6, από τις 17:50 έως τις 18:20, ενώ στη συνέχεια στη σκηνή ανεβαίνουν οι The Sfentones (18:30-19:10), οι Madway (19:25-20:05) και οι Basementhigh (20:20-21:00). 

Οι ακροβάτες δίνοντας τη δική τους παράσταση σε ύψος 60 μέτρων θα καθηλώσουν τους επισκέπτες της έκθεσης στον υπαίθριο χώρο παράλληλα της οδού Αγγελάκη από τις 18:30 έως τις 18:45 και από τις 20:00 έως τις 20:15. Εξίσου εντυπωσιακά είναι και τα ακροβατικά με μηχανή (Flying Motorcycle) από τις 19:15 έως τις 19:30 και από τις 21:00 έως τις 21:15, στο υπαίθριο χώρο, από τον Πύργο του ΟΤΕ μέχρι το περίπτερο 7. 

Ακροβάτες, Αφρικανοί μουσικοί και ξυλοπόδαροι θα προσφέρουν θέαμα από τις 19:30 έως τις 19:45 και από τις 20:30 έως τις 20:45 στον υπαίθριο χώρο παράλληλα της οδού Αγγελάκη. 

Στον ίδιο χώρο από τις 20:00-21:00 τα 20 σαξόφωνα των Kukluxsax θα δώσουν τη δική τους μοναδική μουσική παράσταση.

Την έκθεση και το θεματικό αφιέρωμα «Ορθοδόξων Τέχνη» θα επισκεφτεί το απόγευμα ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος. Το αφιέρωμα αυτό βρίσκεται στο περίπτερο 3 και στο επίκεντρό του είναι το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, σημαντικό μέρος των εκθεμάτων του οποίου μεταφέρθηκε για τις ανάγκες της ΔΕΘ στο εκθεσιακό κέντρο.

Επιπλέον, από τις 19:15-19:30 στο Περίπτερο 12, όπου το Επιμελητήριο Σερρών συμμετέχει με δεκάδες επιχειρήσεις, θα γίνει η άφιξη της Αιμοδοτικής Φλόγας της 12ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών. Λίγο νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 18:30 το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης πραγματοποιεί στην αίθουσα ΄Β του Συνεδριακού Κέντρου «Ν. Γερμανός» εκδήλωση με θέμα: «Στρατηγικές Έρευνας και Καινοτομίας για Έξυπνη Εξειδίκευση».  

Να σημειωθεί ότι το εισιτήριο εισόδου στη ΔΕΘ είναι 3 ευρώ (οικογενειακό εισιτήριο 10 ευρώ). 

Μέγας Χορηγός της 79ης ΔΕΘ είναι ο ΟΠΑΠ, Επίσημη Τράπεζα η Εθνική Τράπεζα, ενώ επίσημο ξενοδοχείο του Mad North Stage Festival είναι το Grand Hotel Palace. Χορηγοί είναι επίσης η Κεντρική Αγορά Αθηνών (εισιτήρια), η Εγνατία Οδός, η Skyserv, η ICAP (για το αφιέρωμα Innotech) και η εταιρεία Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ Βιομηχανία Ειδών Διατροφής (για το Mad North Stage Festival). Ακόμη, την εκτύπωση των προσκλήσεων προσφέρει το ξενοδοχείο Domotel Les Lazaristes, ενώ σημαντική είναι η συμβολή του δήμου Θεσσαλονίκης, του ΟΑΣΘ, του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.