ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΘΕΣΕΩΝ, ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

  • English
  • Ελληνικά

    Είστε εδώ

    • Είστε εδώ:
    • Αρχική > ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 11/09 ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ‏

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 11/09 ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ‏

Η προσέλευση του κόσμου συνεχίζεται δυναμική στην 79η ΔΕΘ. Ουρές σχηματίζονται στην έκθεση του CERN, υπομονετικά περιμένουν μικροί και μεγάλοι για να πάρουν μια γεύση από το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας, το αφιέρωμα «Ορθοδόξων Τέχνη» προκαλεί τον θαυμασμό με τα εκθέματά του και η Cheap Art φέρνει το κοινό εγγύτερα στην τέχνη. Κάθε μέρα το εκθεσιακό κέντρο Θεσσαλονίκης πλημμυρίζει με χιλιάδες επισκέπτες που «γιορτάζουν» μαζί με την Έκθεση.Χθες στη μουσική σκηνή της 79ης ΔΕΘ ανέβηκε ο μεγάλος μας τραγουδοποιός, Διονύσης Σαββόπουλος, που άγγιξε με τα τραγούδια του όλες τις γενιές, δίνοντας τον δικό του μουσικό παλμό στη διοργάνωση. Μαζί του οι φίλοι του, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μελίνα Κανά και Πάνος Μουζουράκης. Μάλιστα, η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΔΕΘ-Helexpo τίμησαν τον Διονύση Σαββόπουλο για τα 50 χρόνια προσφοράς του στον ελληνικό πολιτισμό, λέγοντάς του ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ο Διονύσης Σαββόπουλος από την πλευρά του δήλωσε συγκινημένος, αισθάνθηκε τιμή –όπως είπε- κι ενώ δεν συνηθίζει να δέχεται βραβεία, αποδέχθηκε το συγκεκριμένο με ευχαρίστηση, θυμίζοντας πως το 1974 ένας άλλος μεγάλος Θεσσαλονικιός καλλιτέχνης, ο Βασίλης Τσιτσάνης, τιμήθηκε από τον τότε πρόεδρο της ΔΕΘ, Νικόλαο Ζαρντινίδη.   Την έκθεση όμως επισκέφθηκε χθες και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμος, που έσπευσε να περιηγηθεί στο αφιέρωμα «Ορθοδόξων Τέχνη», όπου λειτουργεί ένα τμήμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου της Μητρόπολης, με σημαντικά και σπάνια εκθέματα. Ο ενθουσιασμός του ήταν τόσος που κάλεσε τους ανθρώπους της ΔΕΘ-Helexpo να αρχίσουν να σχεδιάζουν την παρουσία της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και στην επόμενη ΔΕΘ. Κατά την επίσκεψή του μάλιστα περιηγήθηκε και σε άλλα σημεία της 79ης ΔΕΘ. 

Ο Σάκης Ρουβάς σήμερα στη σκηνή
Σήμερα το Mad North Stage Festival αναμένεται να πάρει «φωτιά», αφού στη σκηνή, στον υπαίθριο χώρο «Τόξο», ανεβαίνει στις 21:30 ο ανεπανάληπτος Σάκης Ρουβάς, μετά την… προθέρμανση από την DJ Xenia Ghali.

Επίσης το Music Band Festival της ΔΕΘ συνεχίζεται με νέες παρουσίες συγκροτημάτων της Θεσσαλονίκης. Οι Perdition (17:50-18:20), οι Break Down (18:30-19:10), οι Hellven (19:25-20:05) και οι Lost Boys ( 20:20-21:00) θα παρουσιάσουν τις μουσικές τους στο κοινό της πόλης, στην υπαίθρια σκηνή στο περίπτερο 6. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και σήμερα τους Pole Acrobats, το Flying Motorcycle, Αφρικανούς μουσικούς, ακροβάτες και ξυλοπόδαρους, όλα στον υπαίθριο χώρο παράλληλα της οδού Αγγελάκη.  Και βέβαια το «παρών» δίνουν αγαπημένες παιδικές παραστάσεις από το Θέατρο Σκιών του Αγάπιου Αγαπίου («Το σχολείο του Καραγκιόζη» από τις 18:30 έως τις 19:00 και «Λίγα απ’ όλα» από τις 20:00 έως τις 20:30), αλλά και από το Θέατρο Σοφούλη («Το σοφό σώμα της Σοφίας» από τις 19:15 έως τις 20:00) στην παιδική σκηνή της ΔΕΘ.

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι σήμερα από τις 16:00 έως  τις 22:00 και το εισιτήριο εισόδου είναι 3 ευρώ (οικογενειακό εισιτήριο 10 ευρώ). 

Μέγας Χορηγός της 79ης ΔΕΘ είναι ο ΟΠΑΠ, Επίσημη Τράπεζα η Εθνική Τράπεζα, ενώ επίσημο ξενοδοχείο του Mad North Stage Festival είναι το Grand Hotel Palace. Χορηγοί είναι επίσης η Κεντρική Αγορά Αθηνών (εισιτήρια), η Εγνατία Οδός, η Skyserv, η ICAP (για το αφιέρωμα Innotech) και η εταιρεία Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ Βιομηχανία Ειδών Διατροφής (για το Mad North Stage Festival). Ακόμη, την εκτύπωση των προσκλήσεων προσφέρει το ξενοδοχείο Domotel Les Lazaristes, ενώ σημαντική είναι η συμβολή του δήμου Θεσσαλονίκης, του ΟΑΣΘ, του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.