ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΘΕΣΕΩΝ, ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

  • English
  • Ελληνικά

    Είστε εδώ

    • Είστε εδώ:
    • Αρχική > ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ "ΤΡΕΞΕ ΧΩΡΙΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ "ΤΡΕΞΕ ΧΩΡΙΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ"

Προτεραιότητα σε δράσεις κοινωνικής ευθύνης και ευαισθητοποίησης δίνει η ΔΕΘ-HELEXPO και στο πλαίσιο αυτό μαζί με τον Αθλητικό Σύλλογο «ΕΡΜΗΣ 1877» θα διοργανώσει τον Μάιο του 2015 τον 2ο αγώνα δρόμου, «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό».

Ο 1ος αγώνας «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό» πραγματοποιήθηκε από την 1η έως τις 3 Σεπτεμβρίου 2014 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον χιλιάδων ατόμων, που έτρεξαν αδιάκοπα, ακόμη και υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Η πρωτοβουλία αυτή δεν έχει προηγούμενο σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς «παντρεύει» την αγάπη για τον αθλητισμό με την κοινωνική ευθύνη, αφού κάθε χιλιόμετρο του κάθε δρομέα ξεχωριστά μετατρέπεται σε χρήματα, τα οποία και προσφέρονται σε φιλανθρωπικά και κοινωφελή ιδρύματα.

Σήμερα η διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO και ο Αθλητικός Σύλλογος «ΕΡΜΗΣ 1877» παρέδωσαν τις σχετικές επιταγές στα ιδρύματα, Ορφανοτροφείο Θηλέων Μέλισσα, Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο και Πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου στη Θεσσαλονίκη.

«Είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία για τη ΔΕΘ-HELEXPO και θα συνεχίσουμε να ήμαστε δίπλα στα φιλανθρωπικά ιδρύματα και με άλλες ενέργειες μας. Αυτή η πρώτη δράση μας στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία και η πόλη την αγκάλιασε», τόνισε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παράδοσης των επιταγών ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Τάσος Τζήκας.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, επισήμανε πως η έκθεση έχει χρέος να βοηθήσει όσους δίνουν την ψυχή τους για το συνάνθρωπο. «Επιστρέφουμε ένα μέρος από την αγάπη του κόσμου προς την έκθεση, την οποία είδαμε να μας προσφέρεται απλόχερα με την μεγάλη επισκεψιμότητα της 79ης ΔΕΘ», σημείωσε ο κ Ποζρικίδης.

Στο μέλλον του αγώνα «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό» αναφέρθηκε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Αλέξης Τσαξιρλής, λέγοντας πως «στήνεται ενός θεσμός, που θα μεγαλώσει στην επόμενη φάση».

Με τη σειρά του ο Γενικός Διευθυντής του Αθλητικού Σωματείου «ΕΡΜΗΣ 1877», κ. Λευτέρης Πλακίδας, ανακοίνωσε ότι ο δεύτερος αγώνας τον Μάϊο του 2015 θα είναι πενθήμερος και θα φιλοξενηθεί στο σύνολο του εντός των εγκαταστάσεων του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου. Ο κ. Πλακίδας στάθηκε ιδιαίτερα στο στοιχείο της μεγάλης προβολής και δημοσιότητας, που πήρε ο αγώνας, γεγονός που βοηθά και το έργο των τριών φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, στα οποία κατέληξαν και τα χρήματα από τη μετατροπή των χιλιομέτρων, που διανύθηκαν (κάθε ίδρυμα έλαβε από μία επιταγή 2.100 Ευρώ).

Όσον αφορά στα αξιοσημείωτα δεδομένα του αγώνα, η μεγαλύτερη απόσταση, που έφτασε συνολικά τα 130 χλμ, καλύφθηκε από έναν δρομέα ηλικίας 66 ετών, ενώ ο μικρότερος δρομέας ήταν ένα τρίχρονο κοριτσάκι.

Στη σημερινή εκδήλωση παρευρέθηκαν η Πρόεδρος του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο, κα. Ζωή Δανιηλίδου, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ορφανοτροφείου Θηλέων Μέλισσα κα. Θεοφανώ Παπαζήση, η Διευθύντρια του Ορφανοτροφείου Θηλέων Μέλισσα, κα. Βασιλεία Μαύρου και η Διευθύντρια του Πολυιατρείου Θεσσαλονίκης των Γιατρών του Κόσμου, κα. Σοφία Γκαρανέ, που ευχαρίστησαν τη ΔΕΘ-HELEXPO και τον Αθλητικό Σύλλογο «ΕΡΜΗΣ 1877» για την προσφορά τους.

Χορηγοί του «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό» ήταν ο ΟΠΑΠ και οι εταιρείες Βίκος, Γατίδης και Mega Security.