ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΘΕΣΕΩΝ, ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

  • English
  • Ελληνικά

    Είστε εδώ

    • Είστε εδώ:
    • Αρχική > ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Επιχειρηματική αποστολή στην Αυστραλία διοργανώνει από τις 18 έως τις 25 Νοεμβρίου η ΔΕΘ-Helexpo, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και των στρατηγικών κλάδων της εθνικής μας οικονομίας. Μετά την επιτυχημένη επιχειρηματική της εξόρμηση στη μακρινή χώρα το Νοέμβριο του 2012  και με δεδομένη τη σύσφιξη των δεσμών που έχει πετύχει τα τελευταία χρόνια με τη μεγάλη αυτή αγορά, η ΔΕΘ-Helexpo θα δώσει για δεύτερη φορά τη δυνατότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις να διερευνήσουν πεδία συνεργασιών και εξωστρεφούς ανάπτυξης επί αυστραλιανού εδάφους. 

Η επιχειρηματική αποστολή πραγματοποιείται με την αφορμή της συμπλήρωσης 30 χρόνων αδελφοποίησης της Θεσσαλονίκης με τη Μελβούρνη, ενώ κατά τη διάρκειά της οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις του 30ου Φεστιβάλ Αδελφοποίησης των δύο πόλεων. Οι σταθμοί της επιχειρηματικής αποστολής θα είναι δύο: η Μελβούρνη και το Σύδνεϋ. Πέραν των επιχειρήσεων, που αναμένεται να είναι αντιπροσωπευτικές μιας σειράς από σημαντικούς κλάδους, όπως τα τρόφιμα-ποτά, ο τουρισμός, η δόμηση, τα μάρμαρα κτλ., στην επιχειρηματική αποστολή θα συμμετάσχουν επίσης φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιμελητήρια και σύνδεσμοι. Άλλωστε, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει, εκτός από τις καθιερωμένες στοχευμένες επιχειρηματικές συναντήσεις (B2B), και επαφές μεταξύ των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης με αντικείμενο την προβολή του τουρισμού, αλλά και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.  

Η ΔΕΘ-Helexpo θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική την αγορά της Αυστραλίας, όπου το ελληνικό ομογενειακό στοιχείο είναι ισχυρό, και στο πλαίσιο αυτό συνεχίζει τις δράσεις της προς την κατεύθυνση αξιοποίησης των ευκαιριών που αυτή επιφυλάσσει για την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα. 

 Η επιχειρηματική αποστολή διοργανώνεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης και του υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με το Ελληνο-Αυστραλιανό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Βικτώριας (HACCI) και το Ελληνο-Αυστραλιανό Επιχειρηματικό Συμβούλιο, έχοντας παράλληλα τη στήριξη της ελληνικής πρεσβείας στην Αυστραλία και της αυστραλιανής πρεσβείας στην Ελλάδα. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με:

κα Αράξια Γκαναπετιάν Τ: 2310 291135, e-mail: exabroad1@helexpo.gr

κα Κατερίνα Τραπτσιώνη Τ: 2310 291188 e-mail: travel@helexpo.gr