ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΘΕΣΕΩΝ, ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

  • English
  • Ελληνικά

    Είστε εδώ

    • Είστε εδώ:
    • Αρχική > ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ

 

Ξιφομάχοι από 30 χώρες στο HELEXPO Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας
    
Εντυπωσιακή είναι η αύξηση των δηλώσεων συμμετοχής αθλητών στο HELEXPO Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας.

Η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση ξιφασκίας που έχει φιλοξενηθεί ποτέ στην Θεσσαλονίκη, είναι πόλος έλξης για πάνω από 150 ξιφομάχους από 30 χώρες, μεταξύ των οποίων όλες οι μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος, όπως η Ιταλία, Γαλλία, Ουγγαρία κλπ. Παρόντες και οι 20 καλύτεροι Έλληνες ξιφομάχοι, με τους εκπροσώπους της Μακεδονίας να ηγούνται αυτής της προσπάθειας.

Για ένα διήμερο, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Οκτωβρίου τα φώτα της αθλητικής δημοσιότητας θα στραφούν στην Θεσσαλονίκη, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της ΔΕΘ-Helexpo.

Ο χώρος (Περίπτερο 12) έκτασης 2 στρεμμάτων ήδη μεταμορφώνεται σε υπερσύγχρονο οπλασκητήριο με 12 πίστες ξιφασκίας και εκατοντάδες σπαθιά.

Για 1η, επίσης, φορά θα εφαρμοστεί η «υψηλή τεχνολογία» του αθλήματος με on screen live results, live streaming, κλπ.

Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής των Αγώνων και παλιός Πρωταθλητής, κ. Πέτρος Τσώκας, μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι μεγάλη τιμή για την Θεσσαλονίκη, την ΔΕΘ-HELEXPO και την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας η διοργάνωση ενός τόσο σημαντικού αθλητικού γεγονότος. Προσκαλώ όλους τους Θεσσαλονικείς να έρθουν στο Περίπτερο 12 και ν’ απολαύσουν συναρπαστικές μονομαχίες το Σάββατο 18 (9:30 πμ - Προκριματικά) και την Κυριακή 19 Οκτωβρίου (10:00 πμ έως 16:00 μμ οι Τελικοί ). Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό».

Οι αγώνες διοργανώνονται από τον Όμιλο Ξιφασκίας Φλώρινας, έχουν τη στήριξη της ΔΕΘ-HELEXPO, ενώ πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας (FIE) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας (ΕΟΞ). 

Πληροφορίες: www.oxif.gr/thessaloniki