ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΘΕΣΕΩΝ, ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

  • English
  • Ελληνικά

    Είστε εδώ

    • Είστε εδώ:
    • Αρχική > ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης προχώρησε σήμερα η ΔΕΘ-Helexpo, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά τον πολιτιστικό της χαρακτήρα, πέραν του εκθεσιακού και επιχειρηματικού της ρόλου. 


Από αριστερά προς τα δεξιά η Προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων της ΔΕΘ-Helexpo, κα. Σμαρώ Γραμματοπούλου, ο Διευθυντής Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας της ΔΕΘ-Helexpo κ. Γιώργος Γραμματικός, η Προϊσταμένη Διοικητικών Υπηρεσιών του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, κα. Αθηνά Ιωάννου, η Πρόεδρος του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, κα. Αικατερίνη Κοσκινά και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Κυριάκος Ποζρικίδης

Ο εθνικός εκθεσιακός φορέας στο πλαίσιο της σύσφιξης των δεσμών του τόσο με την τοπική κοινωνία όσο και με φορείς που διαδραματίζουν έναν σημαντικό ρόλο στα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά τεκταινόμενα της χώρας επιζητεί συνέργιες, ώστε να συμβάλει από την πλευρά του, τόσο στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, όσο και στην προβολή του ελληνικού πολιτισμού. Σκοπός των δύο φορέων μέσα από τη συνεργασία τους είναι να αξιοποιηθούν συνδυαστικά οι δράσεις τους για την ενίσχυση του πολιτιστικού προσώπου και του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να την αναδείξουν σε προορισμό, που συνδυάζει αρμονικά την πλούσια εκθεσιακή δράση με την δραστήρια πολιτιστική παραγωγή.  


Στιγμιότυπο από την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας 

ΔΕΘ-Helexpo και Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα δημιουργήσουν ένα διαδραστικό βήμα επικοινωνίας των εκθεσιακών, συνεδριακών και πολιτιστικών δρώμενων της Θεσσαλονίκης, αλλά και ολόκληρης της χώρας, με στόχο την προσέλκυση ιδιαίτερα δυναμικών κοινών. Θα προχωρήσουν δε στη δημιουργία ενός κοινού προγράμματος προωθητικών ενεργειών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, εκθέσεων και δράσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης και η πρόεδρος του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, κα. Αικατερίνη Κοσκινά. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης δήλωσε πως το «μνημόνιο συνεργασίας με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης εντάσσεται στην προσπάθεια του εθνικού εκθεσιακού φορέα να χτίσει συνεργασίες και να δημιουργήσει συνέργιες, στοχεύοντας στην ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως προορισμού με εμπορική, επιχειρηματική, πολιτιστική και τουριστική βαρύτητα».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, κα. Αικατερίνη Κοσκινά, επισήμανε πως «ήμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τη θεσμοθέτηση της συνεργασίας με έναν διεθνή οργανισμό, ταυτισμένο με τη Θεσσαλονίκη και αμφότεροι θα συμβάλλουμε στην περαιτέρω προβολή της πόλης»