ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΘΕΣΕΩΝ, ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

  • English
  • Ελληνικά

    Είστε εδώ

    • Είστε εδώ:
    • Αρχική > ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ KOSMIMA

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ KOSMIMA

«Λάμψη» από τις πολύτιμες δημιουργίες της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας πήρε η 29η Διεθνής Έκθεση Κοσμήματος, Ωρολογιών, Πολύτιμων Λίθων, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού «Kosmima», όπου καταγράφηκε σημαντικά αυξημένη επισκεψιμότητα σε σχέση με την περσινή διοργάνωση. Το σύνολο των επισκεπτών ήταν αυξημένο κατά 14%, φτάνοντας τους 2.000, ενώ οι εμπορικοί επισκέπτες ήταν περισσότεροι από πέρυσι κατά 20%.

Σημαντική μεταξύ αυτών ήταν η παρουσία των ξένων εμπορικών επισκεπτών από την Ουγγαρία, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, την Κύπρο, την Τσεχία, την ΠΓΔΜ, την Ιορδανία, τον Λίβανο, τη Ρωσία, τη Σερβία, την Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ουκρανία. Μάλιστα, ο αριθμός των ξένων εμπορικών επισκεπτών ήταν αυξημένος κατά 116% σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση. 

Τα μεγέθη της 29ης Kosmima ήταν συνολικά ενισχυμένα.  Οι εκθέτες αυξήθηκαν κατά 17,5% και η εκθεσιακή επιφάνεια κατά 24%. Ειδικότερα, οι εκθέτες ανήλθαν σε 98, ενώ τα τ.μ. που καλύφθηκαν ήταν 1.800. Οι άμεσοι ξένοι εκθέτες προήλθαν από την Ισπανία και τη Γερμανία, ενώ έμμεσα εκπροσωπήθηκαν και οίκοι από τη Βρετανία, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ελβετία, τις ΗΠΑ και το Χονγκ Κονγκ.

Στο πλαίσιο της 29ης Kosmima πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ) και ο 25ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Σχεδίου Κοσμήματος, με θέμα «Συμβολίζοντας τη μοναδικότητα». Για τις εντυπωσιακές δημιουργίες απονεμήθηκαν 3 βραβεία και 5 έπαινοι στην κατηγορία Α’, σπουδαστών σχολών αργυροχρυσοχοΐας και ένας έπαινος στην κατηγορία Β’, επαγγελματιών αργυροχρυσοχοΐας. 

Το επόμενο ραντεβού για τον κλάδο του κοσμήματος έχει προγραμματιστεί για την «Ελλήνων Κόσμημα», την οποία διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου του 2015 στην Αθήνα. Ήδη οι συμμετοχές είναι σημαντικά αυξημένες και το ενδιαφέρον μεγάλο. Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην κα Έρη Αρχοντή, στο τηλ. 2310 291 177.