ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΘΕΣΕΩΝ, ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

  • English
  • Ελληνικά

    Είστε εδώ

    • Είστε εδώ:
    • Αρχική > ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ REED EXHIBITIONS MESSE WIEN

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ REED EXHIBITIONS MESSE WIEN

«Ψήφο» εμπιστοσύνης στη ΔΕΘ-Helexpo, στη Θεσσαλονίκη και στην Ελλάδα δίνει ο μεγαλύτερος εκθεσιακός όμιλος στον κόσμο, Reed Exhibitions, ξεκινώντας μια σημαντική εκθεσιακή συνεργασία στη χώρα μας.

Η αυστριακή θυγατρική του ομίλου, Reed Exhibitions Messe Wien, φέρνει στη Θεσσαλονίκη το σημαντικότερο και πλέον αναγνωρίσιμο διεθνώς εκθεσιακό της brand, την Aqua-Therm, την οποία από το 2016 θα διοργανώνει αποκλειστικά η ΔΕΘ-Helexpo για την Ελλάδα, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την πΓΔΜ, την Αλβανία και την Κύπρο. Πρόκειται για μια διοργάνωση που πραγματοποιείται ήδη σε 12 χώρες και αφορά τους κλάδους της θέρμανσης, οικιακής και βιομηχανικής, του κλιματισμού-εξαερισμού, της ύδρευσης-αποχέτευσης και του εξοπλισμού για εγκαταστάσεις σπα, σάουνες και πισίνες. 

Από αριστερά προς τα δεξιά ο Press Officer της Reed Exhibitions Messe Wien κ. John-Oliver Perry, o Διευθύνων Σύμβουλος της Reed Exhibitions Messe Wien, κ. Matthias Limbeck, ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κΤάσος Τζήκας και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κΚυριάκος Ποζρικίδης

«Η Θεσσαλονίκη είναι μια εξαιρετική τοποθεσία και αυτή η περίοδος είναι ιδανική, τώρα που η Ελληνική οικονομία ανακάμπτει» σημείωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της Reed Exhibitions Messe Wien, Matthias Limbeck, εξηγώντας τους λόγους της συνεργασίας της με τη ΔΕΘ-Helexpo, για την οποία είπε πως είναι ένας σημαντικός εκθεσιακός παίκτης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με ένα εκθεσιακό κέντρο που πληροί τα διεθνή στάνταρτ. «Η στρατηγική μας είναι να πηγαίνουμε πάντα σε αγορές με προοπτική ανάπτυξης»  πρόσθεσε. 

Ως πρώτο βήμα στην υλοποίηση του σημαντικού για τον εθνικό εκθεσιακό φορέα στοιχήματος της διεθνοποίησης χαρακτήρισε τη συμφωνία των δύο οργανισμών ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας. «Η διεθνοποίηση ήταν από τις βασικές μας προτεραιότητες και τώρα παίρνει σάρκα και οστά» τόνισε. 

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, σημείωσε πως πέραν της Aqua-Therm γίνονται ήδη συζητήσεις με την Reed Exhibitions Messe Wien και για άλλα projects στην ευρύτερη περιοχή, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της ένταξης της εταιρείας σε ένα παγκόσμιου βεληνεκούς δίκτυο που ανοίγει την πόρτα στην προσέλκυση σημαντικών ξένων εμπορικών επισκεπτών και εκθετών. «Φέρνουμε ένα διεθνές εκθεσιακό προϊόν στην πόλη, μια έκθεση ιδιαίτερα αναγνωρίσιμη στον τομέα της, με μεγάλο κύρος» σημείωσε, αναφέροντας μάλιστα πως ήδη τα πρώτα μηνύματα για συμμετοχές στην Aqua-Therm της Θεσσαλονίκης είναι ενθαρρυντικά.

Η μητρική Reed Exhibitions είναι ο μεγαλύτερος εκθεσιακός οργανισμός στον κόσμο, με δραστηριότητα σε 43 χώρες, 41 γραφεία, 3.700 εργαζόμενους και  περισσότερες από 500 εκθέσεις, όπου συμμετέχουν περί τα 7 εκατομμύρια άτομα,. 

Στην Αυστρία η Reed Exhibitions (σε Βιέννη και Σάλτσμπουργκ) διοργανώνει 30 εκθέσεις σε 40 βιομηχανικούς κλάδους, με τους εκθέτες να φτάνουν το 2014 τους 6.964 και τους συμμετέχοντες τους 594.167. 
Η Aqua-Therm, η οποία είναι αμιγώς b2b έκθεση, διοργανώνεται (μαζί με τη Θεσσαλονίκη) σε 13 πόλεις και 11 χώρες, από το 2004 και αποτελεί σημείο συνάντησης των κορυφαίων κατασκευαστών και προμηθευτών της βιομηχανίας θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού. Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιείται ετησίως, αρχής γενομένης από το 2016, με την πρώτη διοργάνωση να έχει προγραμματιστεί για τις 11-14 Φεβρουαρίου του 2016, παράλληλα με την Infacoma και την Energytech.