ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΘΕΣΕΩΝ, ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

  • English
  • Ελληνικά

    Είστε εδώ

    • Είστε εδώ:
    • Αρχική > ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΜΕ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΟΚΟΣΜΟ

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΜΕ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΟΚΟΣΜΟ

Πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες έγινε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ο Αστερόκοσμος, το πιο λαμπρό εορταστικό πάρκο στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, όπου οι ρυθμοί ανεβαίνουν όσο πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα. Η «σκυτάλη» των εκδηλώσεων του Αστερόκοσμου περνά αύριο στις 20:00 στον δημοφιλή καλλιτέχνη Νίνο, ο οποίος θα ξεσηκώσει τους φίλους του στην υπαίθρια μουσική σκηνή του πάρκου, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν με τη σειρά τους πολλοί ακόμη καλλιτέχνες.

Παράλληλα, ένα θέαμα που «κόβει την ανάσα» προσφέρει στους επισκέπτες του Αστερόκοσμου η ακροβατική παράσταση Space Santa, η οποία πραγματοποιείται καθημερινά στις 20:10 στην Παγωμένη Πολιτεία στο Περίπτερο 15. Οι ακροβάτες προέρχονται από ορισμένες από τις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου, όπως Cirque de Soleil, Cirkus Cirkor Στοκχόλμης, Ισπανίας, Αυστραλίας κλπ. Ακόμη, στην Παγωμένη Πολιτεία το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκινάει τις καθημερινές στις 17:30 με την παράσταση «Το κομμάτι που λείπει συναντά το μεγάλο Ο» του Σελ Σιλβερστάιν, ένα από τα πιο αγαπημένα βιβλία της παγκόσμιας ιστορίας του βιβλίου. Στη συνέχεια στις 19:00 το σύγχρονο και πολυβραβευμένο θεατρικό έργο, Τρεις Πιγκουίνοι στο Παγωμένο Δάσος του Ulrich Hub, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα και με το απρόβλεπτο σενάριο του αιφνιδιάζει, διασκεδάζει και ψυχαγωγεί τους θεατές κάθε ηλικίας.

Ο Αστερόκοσμος, που πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, μέχρι την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου θα είναι ανοιχτός μόνο το απόγευμα από τις 17:00 έως τις 22:00. Τα Σαββατοκύριακα 13 και 14 Δεκεμβρίου, αλλά και 20 και 21 Δεκεμβρίου θα λειτουργεί από τις 11:00 έως τις 22:00. Από τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου έως την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου καθημερινά από τις 11:00 έως τις 22:00 και τις Παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς από τις 11:00 έως τις 20:00. Η γενική είσοδος στον Αστερόκοσμο (ατομικό εισιτήριο) κοστίζει 7 ευρώ και περιλαμβάνει επίσκεψη σε όλο το θεματικό πάρκο και απεριόριστη συμμετοχή σε όλα τα παιχνίδια, δράσεις και θεάματα, καθώς και δωρεάν πάρκινγκ στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo (είσοδος από πύλη Εμπορίου).

Τα παιδιά ύψους έως 1 μέτρο δεν πληρώνουν, ενώ το εισιτήριο για οικογένειες 4 ατόμων ορίστηκε στα 20 Ευρώ. Η είσοδος που περιλαμβάνει και επίσκεψη στο Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας είναι 9 ευρώ. Ο Αστερόκοσμος πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, με επίσημη τράπεζα την Εθνική Τράπεζα, με χορηγούς το αναψυκτικό ΛΕΠΟΓΚΑ και τις μπαταρίες ENERGIZER, αλλά και την Skyserv Handling Services και με τη στήριξη της Εγνατίας Οδού.