ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΘΕΣΕΩΝ, ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

  • English
  • Ελληνικά

    Είστε εδώ

    • Είστε εδώ:
    • Αρχική > ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΟΚΟΣΜΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΟΚΟΣΜΟ

Το κέφι αυξάνεται κατακόρυφα στον Αστερόκοσμο όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και οι μικροί επισκέπτες του θα γίνονται όλο και περισσότεροι, καθώς μεταξύ άλλων θα θέλουν να συναντήσουν τον Άι-Βασίλη και όλους τους αγαπημένους βοηθούς του.

Οι συναυλιακές εκδηλώσεις του Αστερόκοσμου, που βρίσκεται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, ξεκίνησαν χθες με τον Νίνο και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες με σημαντικά ονόματα της ελληνικής καλλιτεχνικής σκηνής. 

Την «τιμητική» τους στον Αστερόκοσμο έχουν τα μικρά παιδιά, που στο περίπτερο 13 μπορούν να δουν τον Παιχνιδόμαστορα, ο οποίος κατασκευάζει για τον Άι-Βασίλη υπέροχα ξύλινα παιχνίδια και έχει τη δική του ιστορία να διηγηθεί.

Εκεί βρίσκεται και η Ράφτρα, η οποία για τον πιο αγαπημένο άγιο των παιδιών, αλλά και για τα ξωτικά, τους πιστούς βοηθούς του, διαλέγει ανάμεσα σε ποικίλα χρώματα και υφάσματα, ράβει, ξηλώνει, ξαναράβει, ώσπου να φτιάξει τελικά στολές για όλους!

Τα γράμματα των παιδιών προς τον Άι-Βασίλη φτάνουν κατά χιλιάδες στο Ταχυδρομείο του, όπου ο όγκος εργασίας είναι πολύ μεγάλος αυτές τις ημέρες. Τα γράμματα χρειάζεται να διαβαστούν και στη συνέχεια να ετοιμαστούν τα δώρα και ο Άι-Βασίλης να τα πάει στα παιδιά.

Για να μπορέσει να αντεπεξέλθει ο Άι-Βασίλης και να μην μείνει κανένα παιδί παραπονεμένο, στο περίπτερο 13 βρίσκεται και το Γραφείο του, στο οποίο κάθεται με τη λαμπερή, ολοκόκκινη στολή του, τις καλογυαλισμένες, μαύρες μπότες του, τα στρογγυλά γυαλάκια του και υποδέχεται όλους τους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους!

Ο Αστερόκοσμος μέχρι την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου θα είναι ανοιχτός μόνο το απόγευμα από τις 17:00 έως τις 22:00. Τα Σαββατοκύριακα 13 και 14 Δεκεμβρίου, αλλά και 20 και 21 Δεκεμβρίου θα λειτουργεί από τις 11:00 έως τις 22:00. Από τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου έως την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου καθημερινά από τις 11:00 έως τις 22:00 και τις Παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς από τις 11:00 έως τις 20:00.

Η γενική είσοδος στον Αστερόκοσμο (ατομικό εισιτήριο) κοστίζει 7 ευρώ και περιλαμβάνει επίσκεψη σε όλο το θεματικό πάρκο και απεριόριστη συμμετοχή σε όλα τα παιχνίδια, δράσεις και θεάματα, καθώς και δωρεάν πάρκινγκ στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo (είσοδος από πύλη Εμπορίου). Τα παιδιά ύψους έως 1 μέτρο δεν πληρώνουν, ενώ το εισιτήριο για οικογένειες 4 ατόμων ορίστηκε στα 20 ευρώ. Η είσοδος που περιλαμβάνει και επίσκεψη στο Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας είναι 9 ευρώ.

Ο Αστερόκοσμος πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, με επίσημη τράπεζα την Εθνική Τράπεζα, με χορηγούς το αναψυκτικό ΛΕΠΟΓΚΑ και τις μπαταρίες ENERGIZER, αλλά και την Skyserv Handling Services και με τη στήριξη της Εγνατίας Οδού.