Προφίλ

Η πρώτη και μοναδική έκθεση για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, η HERBAL EXPO, πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τις 2-4 Μαρτίου 2019 παράλληλα με τις εκθέσεις DETROP & OENOS

H HERBAL EXPO διοργανώνεται από την ΔΕΘ-Helexpo και την Ένωση Αρωματικών & Φαρμακευτικών Φυτών Ελλάδας (ΕΑΦΦΕ).

Εστιάζοντας σε έναν αναπτυσσόμενο τομέα της πρωτογενούς παραγωγής, η HERBAL EXPO είναι η πρώτη έκθεση που θα προβάλλει και θα παρουσιάσει τα ελληνικά αρωματικά φαρμακευτικά φυτά, άνθη και καρπούς. Στο πλαίσιο αυτό, θα δώσει την δυνατότητα παροχής υπεύθυνης ενημέρωσης και πληροφόρησης σε όλους όσους σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν στο κομμάτι των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

Παράλληλα, θα αναδείξει σχετικές επιχειρηματικές ευκαιρίες και προοπτικές και θα φέρει σε επαφή ενδιαφερόμενους επενδυτές με τους αρμόδιους φορείς.

Η έκθεση πλαισιώνεται και από τριήμερο συνέδριο με θέμα: «Αρωματικά-Φαρμακευτικά Φυτά: Ο χρυσός που φυτρώνει στην Ελλάδα. Ελληνικότητα-Επιχειρηματικότητα-Καινοτομία-Εξωστρέφεια».

Στο επίκεντρο του συνεδρίου θα βρεθούν τα θέματα της βιοποικιλότητας και αξίας των Ελληνικών αρωματικών φυτών, η ανάλυση των σχετικών αγορών, η προσέγγιση της διεθνούς αγοράς, οι τεχνολογικές εξελίξεις, πιστοποιήσεις και εγκρίσεις, οι προοπτικές που διανοίγονται λόγω της ανόδου του τουρισμού, αλλά και οι επενδύσεις στην κάνναβη, όπως και οι γενικότερες επιχειρηματικές τάσεις στο πεδίο των αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών.Ενημερωτικό έντυπο εκθετών