Η μεγάλη συνάντηση του τουρισμού!


Η Έκθεση Τουρισμού Philoxenia από την πρώτη της διοργάνωση το 1985, μέχρι σήμερα, σκιαγραφεί το προφίλ του τουριστικού επιχειρείν στη χώρα διατηρώντας το ισχυρό της brand name. Διοργανώνεται ετησίως κάθε Νοέμβριο και αποτελεί το κομβικό σημείο συνάντησης του τουριστικού κλάδου, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης. H Philoxenia προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα της τουριστικής αγοράς, συντονίζεται με τις ανάγκες του επαγγελματία και τις επιθυμίες του ταξιδιώτη, ενώ συμβάλει στην ανάδειξη προορισμών και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.

Hosted Buyers Programme


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η PHILOXENIA, θα φιλοξενήσει περί τους 100 καταξιωμένους επαγγελματίες του τουρισμού από το εξωτερικό στο αρτιότερα οργανωμένο b2b πρόγραμμα τουριστικής έκθεσης στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Μέσα από τις προγραμματισμένες συναντήσεις, οι εκθέτες έχουν την ευκαιρία να προβάλλουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε αγορές του εξωτερικού, κάτι που υπό άλλες συνθήκες, θα ήταν εξαιρετικά κοστοβόρο ή και ανέφικτο. Το πρόγραμμα των hosted buyers είναι αποτέλεσμα των διεθνών διασυνδέσεων και συνεργασιών της HELEXPO, το οποίο τελεί υπό την εποπτεία του Ινστιτούτου Εκθεσιακών Ερευνών και την αιγίδα του ΕΟΤ. 

ΤΙΜΩΜΕΝΗ Η ΑΡΜΕΝΙΑ: Mια χώρα στο σταυροδρόμι Ασίας και Ευρώπης

Η φετινή Philoxenia φιλοξενεί με μεγάλη χαρά τη Δημοκρατία της Αρμενίας ως Τιμώμενη Χώρα, στο Περίπτερο 15 (stand 1A). Είναι μια χώρα της Ευρασίας με πληθυσμό περίπου 3.000.000 κατοίκους, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στην Κασπία και την Μαύρη Θάλασσα στην περιοχή της Καυκασίας.

Τιμώμενος Δήμος - ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Στη φετινή διοργάνωση της PHILOXENIA, έχει την τιμητική του ο Δήμος Ηρακλείου! Το Ηράκλειο, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Κρήτης, την πρωτεύουσα της περιφέρειας και το οικονομικό κέντρο του νησιού, μέσα από τη δεσπόζουσα εκθεσιακή του συμμετοχή, θα αναδείξει πανηγυρικά το τουριστικό του προϊόν αλλά και τον πολιτισμικό του πλούτο, στοιχεία που αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών ετησίως.

Συνέδριο "Αθλητικός Τουρισμός"

Kαλές πρακτικές και ευκαιρίες ανάπτυξης σε οικονομικό και τουριστικό επίπεδο

Περίπτερο 14

Το συνέδριο της Philoxenia 2022 είναι αφιερωμένο στις διάφορες μορφές του αθλητικού τουρισμού, οι οποίες τα τελευταία χρόνια εξελίσσονται δυναμικά τόσο στη χώρα μας όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη της τουριστικής οικονομίας.

Ανοιχτός Διαγωνισμός Φωτογραφίας

Η ΔΕΘ HELEXPO σε συνεργασία με την ομάδα Greek Instagramers Events (www.grevents.gr), στο πλαίσιο της 37ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia, προσκάλεσαν τους φωτογράφους κάθε επιπέδου (επαγγελματίες ή μη) να στείλουν φωτογραφίες στον ανοιχτό διαγωνισμό με θέμα “Philoxenia & Travel”. Στόχος του διαγωνισμού είναι η δημιουργία ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας που θα αναδεικνύει τη χώρα μας, ως έναν όμορφο και φιλόξενο ταξιδιωτικό προορισμό. Στον διαγωνισμό δήλωσαν συμμετοχή 230 φωτογράφοι, με 2178 φωτογραφίες από 382 e-mails. Στην έκθεση τελικά συμμετέχουν 87 φωτογράφοι.