Πολύτιμο εφαλτήριο για την ενίσχυση της δραστηριότητας των εκθετών της αποτέλεσε η 30η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2014, την οποία διοργάνωσε η ΔΕΘ-Helexpo από τις 13 έως τις 16 Νοεμβρίου του 2014.

Εννέα στους δέκα εκτίμησαν πως η συμμετοχή τους στη διοργάνωση θα φέρει στην επιχείρησή τους επιπλέον δραστηριότητα στο μέλλον, ενώ έξι στους δέκα θεώρησαν πως από το βήμα της έκθεσης κατάφεραν να πετύχουν σε εξαιρετικό βαθμό τους στόχους τους για πληροφόρηση –τη δική τους και των επισκεπτών- αλλά και για προβολή, ενώ περίπου τέσσερις στους δέκα εκπλήρωσαν τους στόχους αυτούς σε καλό βαθμό.

Υψηλά ποσοστά ικανοποίησης εμφανίστηκαν επίσης όσον αφορά τον στόχο της δημιουργίας επαφών για παραγγελίες από νέους πελάτες, αλλά και για την ανανέωση επαφών με παλιούς πελάτες.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό όμως για τις επόμενες διοργανώσεις είναι και το γεγονός ότι πέντε στους δέκα ξένους hosted buyers της έκθεσης αξιολόγησαν με άριστα την Philoxenia. Άλλωστε το 100% των ξένων εμπορικών επισκεπτών έκρινε τις συναντήσεις που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην έκθεση ως αποδοτικές.

Τις πύλες της 30ης Philoxenia πέρασαν 12.074 άτομα, δηλαδή καταγράφτηκε αύξηση επισκεψιμότητας κατά 54%, σε σχέση με την προηγούμενη.

Σημαντικά διευρυμένη ήταν και η προσέλευση εμπορικών επισκεπτών, που ανήλθαν σε 4.718 άτομα, έναντι 2.665 στην προηγούμενη έκθεση (+77%).

Στην 30η Philoxenia συμμετείχαν μεγάλες αγορές του εξωτερικού, όπως Ρωσία, Τουρκία, Βουλγαρία, Σκόπια, Αίγυπτο, Αυστρία, Μολδαβία, Τυνησία και Ινδονησία