Στεργής

Γιάννης Στεργής


Σπούδασε Νομικά και Γλώσσες στη Θεσσαλονίκη και στις Βρυξέλλες, ενώ το LL Doctrine (CrmDr) του είναι πάνω στην Κυβερνητική.

Από το 1989 μέχρι το 2003 εργάστηκε για λογαριασμό δύο κορυφαίων πολυεθνικών οργανισμών (Oxford University Press και Macmillan) αρχικά ως Σύμβουλος ELT, καλύπτοντας τις αγορές της Βόρειας Ελλάδας και της Κύπρου, έπειτα ως Αρχισυντάκτης και στη συνέχεια ως Διευθυντής Εκδόσεων και Εκπαίδευσης. Για επτά συναπτά έτη προσέφερε τις νομικές και διοικητικές του υπηρεσίες σε δύο τομείς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ως αντιπρόσωπός της σε περισσότερες από 70 χώρες στον κόσμο. Έχει διεξαγάγει δεκάδες έρευνες πάνω στη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού για εκπαιδευτικές και τουριστικές επιχειρήσεις και έχει παραδώσει πλήθος εμπορικών και επαγγελματικών σεμιναρίων και παρουσιάσεων.

Επιπλέον, είναι ο συνιδρυτής και πρόεδρος της the αriston project Ltd. Ο ίδιος αναπτύσσει το περιεχόμενο και συγγράφει τα γνωστά σε όλους εκπαιδευτικά προγράμματα ROIEDU Biz (για επιχειρηματίες), τα ROIEDU global skills (για την ανάπτυξη διεθνούς προφίλ στελεχών και επιχειρήσεων), τα CERT (για ιδιοκτήτες μεσαίων επιχειρήσεων παροχής υπηρεσίας) και το πρόγραμμα Differentiated Instruction in Practice για εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές σε όλο τον κόσμο.

Ως ιδιοκτήτης από το 2003, έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της hyphen SA, μιας φιλόδοξης εταιρείας, αφοσιωμένης στο να εμπνέει επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη με ρεαλισμό, κριτήρια ποιότητας και βιώσιμες πρακτικές, καθώς και στη μηχανική κορυφαίας ποιότητας εκδοτικών υλικών για λογαριασμό σημαντικών διεθνών εκδοτικών οίκων και άλλων πολυεθνικών οργανισμών.