Πέρπερα

Σοφία Πέρπερα


Η Σοφία Πέρπερα έλαβε το δίπλωμα της Χημικού από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε με σπουδές οινολογίας και οινογευστικής στο Πανεπιστήμιο Bordeaux ΙΙ. Αφού εργάστηκε για σύντομο χρονικό διάστημα σε οινοποιεία στο Bordeaux & στην Ελλάδα, το 1998 προσλήφθηκε από το Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου όπου ασχολήθηκε με την προβολή του ελληνικού κρασιού, την οινική νομοθεσία, τη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων στον οινικό κλάδο και τη διοργάνωση διακρατικών ενεργειών μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών.

Το 2003 ίδρυσε την εταιρεία All About Greek Wine η οποία σχεδίασε και υλοποίησε το πρώτο ολοκληρωμένο πρόγραμμα προβολής του ελληνικού κρασιού στη Βόρειο Αμερική. Η Σοφία ασχολείται ενεργά με τη στρατηγική marketing του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό. Διευθύνει το Γραφείο Οίνου της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου στη Βόρειο Αμερική και συντονίζει τις ενέργειες προβολής των Wines of Greece.

Είναι Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου ενώ συχνά καλείται να συμμετέχει συμβουλευτικά σε εθνικές επιτροπές για την προβολή και την προώθηση του ελληνικού κρασιού. Η Σοφία Πέρπερα διευθύνει επίσης τις ενέργειες προβολής των οινοποιείων της Σαντορίνης με διακριτικό τίτλο Wines from Santorini στις ΗΠΑ.

Το Σεπτέμβριο 2011 ανακηρύχθηκε η καλύτερη πρεσβευτής για το ελληνικό κρασί στο εξωτερικό μετά από δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το περιοδικό Wine Business International ενώ το 2012 και το 2013 συμπεριλήφθηκε ανάμεσα στα 100 άτομα με τη μεγαλύτερη επιρροή στην οινική αγορά των ΗΠΑ από το intowine.com. Συμμετέχει ως κριτής σε διεθνείς διαγωνισμούς οίνων ενώ άρθρα της έχουν εμφανιστεί σε σημαντικές ελληνικές και Αμερικανικές οινικές εκδόσεις.