Αλέξανδρος Αγγελόπουλος


Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts

Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts, μία από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές αλυσίδες στην Ελλάδα. Δραστηριοποιείται στην οικογενειακή επιχείρηση από το 1995, ενώ παράλληλα διατηρεί συμμετοχική δράση σε διάφορους οργανισμούς και επαγγελματικές ενώσεις ενασχολούμενος συστηματικά με την εφαρμογή νέων ιδέες και πολιτικών τόσο στο χώρο του τουρισμού αλλά και στον ευρύ επιχειρηματικό κόσμο.

Το 2018, εντάχθηκε στην Επιτροπή του νεοσύστατου κέντρου βιωσιμότητας Sustainability Development Center on Governance and Public Law ενώ παράλληλα αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος του επίσης νεοσύστατου Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας. Μέχρι και το 2017, ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος ήταν Μέλος του ΔΣ & Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ΞΕΕ ενώ το 2018, εκλέχτηκε εκ νέου στο ΔΣ εκπροσωπώντας τα πέντε αστέρων ξενοδοχεία Κρήτης και Γενικός Γραμματέας στο νέο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ηρακλείου. Είναι Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Νέων Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) καθώς και Αντιπρόεδρος στο Ευρασιατικό Συμβούλιο (GEBC). Επίσης, από το 2010, κατέχει τον τίτλο του επίτιμου Πρόξενου της Ουκρανίας για την Πελοπόννησο.

Τα τελευταία χρόνια, στηρίζει έμπρακτα νέα ανερχόμενα στελέχη να αποκτήσουν ένα πιο ξεκάθαρο όραμα για το μέλλον, είτε μέσα από συνεργασίες με ακαδημαϊκούς φορείς στο ρόλο του μέντορα, είτε μέσα από ομιλίες του σε μεγάλα συνέδρια, πανεπιστήμια και σχολές.

Ο Αλέξανδρος Ν. Αγγελόπουλος γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης (Boston University) και στη συνέχεια Διεθνές Management στο μεταπτυχιακό τμήμα του Boston College. To 2008, ολοκλήρωσε με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα PDP του New York Cornell University.