Σταύρος Δαλιάκας


Εμπορικός Διευθυντής ELLINAIR

Ο Σταύρος Δαλιάκας είναι πτυχιούχος της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων της ΑΣΟΕΕ.

Εργάσθηκε σε πολλές θέσεις στην Ολυμπιακή Αεροπορία και κυρίως στον Εμπορικό κλάδο. Αποχώρησε το 1998 για να εργασθεί ως Εμπορικός Διευθυντής στην Aegean Airlines έως το 2008.

Το 2009 συνεργάσθηκε στο επιτυχές εγχείρημα δημιουργίας της Olympic Air σε λιγότερο από έξι μήνες από την θέση του Chief Commercial Officer.

To 2010 τον Ιούλιο έως το 2012 είχε την θέση του Ειδικού Συμβούλου του Υφυπουργού Τουρισμού για θέματα ‘Αεροπορικών Εταιρειών, σχέσεων με την Πολιτική Αεροπορία και το ΥΠΕΞ’.

Από το 2013 τον Ιούλιο ανέλαβε την θέση του Εμπορικού Διευθυντή της τότε start up Αεροπορικής Εταιρείας Ellinair, του Ομίλου Μουζενίδη. Σε όλη την διάρκεια της επαγγελματικής του διαδρομής ενημερωνόταν για τις εξελίξεις στο χώρο των αερομεταφορών, στα κανονιστικά πλαίσια, το marketing και τις νέες τεχνολογίες. Παράλληλα διατηρούσε στενούς δεσμούς με την ταξιδιωτική και ευρύτερη τουριστική αγορά και τους εκπροσώπους της. Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ του ΣΕΤΕ, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΣΒΒΕ και Πρόεδρος των Διευθυντών/εκπροσώπων όλων των δραστηριοποιούμενων στην Ελλάδα Διευθυντών.

Ο Σταύρος Δαλιάκας γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, είναι παντρεμένος και έχει 2 κόρες και έναν εγγονό.