Μάνος Κόνσολας


Υφυπουργός Τουρισμού, Βουλευτής Δωδεκανήσου, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου


Ο Μάνος Κόνσολας είναι Υφυπουργός Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, του φιλελεύθερου-συντηρητικού κεντροδεξιού πολιτικού κόμματος της Ελλάδας.

Στις 18 Μαρτίου 2015 ανέλαβε, για πρώτη φορά, τη θέση και τα καθήκοντα του Τομεάρχη Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας. Στις 18 Νοεμβρίου 2016 ανακατέλαβε τη θέση και τα καθήκοντα του Τομεάρχη Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, με απόφαση του Προέδρου της Ν.Δ., κ. Μητσοτάκη Κυριάκου.

Είναι, επίσης, Αναπληρωτής Καθηγητής στη σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Με την πολύτιμη εμπειρία του στην εκπαίδευση, έχει αναπτύξει αξιόλογη διδακτική, διοικητική, ερευνητική και συγγραφική δράση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Είναι επιστημονικός συνεργάτης σε ινστιτούτα και κρατικά ιδρύματα και μέλος σε διεθνείς επιστημονικές και εκπαιδευτικές ενώσεις.

Κατά τη θητεία του ως Βουλευτής Δωδεκανήσου από το 2012 έως το 2019, εξελέγη Γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Γραμματέας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς και ήταν μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, της Ειδικής Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής, της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Διετέλεσε, ακόμη, πρόεδρος της Βουλής των Εφήβων