Τιμώμενη Πόλη - ΤρίποληΗ καρδιά της Αρκαδίας - Το κέντρο του Μοριά

Η Τρίπολη και τα χωριά της έχουν να πουν πολλά, έχουν να προσφέρουν γενναιόδωρα στον επισκέπτη, στον περιηγητή στον εραστή του γνήσιου και αυθεντικού. Απλωµένη στο γαλήνιο οροπέδιο της, µαρτυρούσα Ιστορία η ίδια, ζωσµένη ταυτόχρονα από πανάρχαιη και νεώτερη Ιστορία που αφηγείται γεγονότα και κατορθώµατα στην Τεγέα, στο Παλλάντιο, στη Μαντινεία, στα Βαλτετσοχώρια, στων νυµφών και του Πάνα το ενδιαίτηµα Μαινάλου το αιώνιο – µια µεγάλη ζεστή αγκαλιά, ανοιχτή σε όλους.

 

Στα χώµατα αυτά πρωτακούστηκε της λευτεριάς το τραγούδι του 1821 από τον Κολοκοτρώνη, από τον Νικηταρά, από τον Πλαπούτα, από τους ραγιάδες που έγιναν Έλληνες – θα τους τιµήσουµε καταπώς τους πρέπει στα διακοσάχρονα.

   

Από το «θρόνο» του στον Άγιο Θόδωρα µας βλέπει ικανοποιηµένος ο Γέρος να αγωνιζόµαστε τώρα τον αγώνα της ειρήνης – στο χωράφι, στο εργαστήρι, στο εργοστάσιο, στο γραφείο – να καλοδεχόµαστε όλους µε µοσχοφίλερο και ελατήσιο µέλι, µε όσα ξεχωριστά και καλλίγευστα απλόχερα µας προσφέρει η αρκαδική µάνα γη και ύστερα να τους ξεναγούµε στα µουσεία µας, να τους εκπλήσσουµε στα σπήλαια µας, να τους περπατάµε στα ελατόδροσα µονοπάτια µας, να τους οδηγούµε ευλαβείς προσκυνητές στα µοναστήρια µας και στον Ελευθερωτή έφιππο ανδριάντα και στα οστά τα αγιασµένα. Καλότυχοι και περήφανοι που ζούµε και σας περιµένουµε στο ∆ΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.

Κωνσταντίνος Τζιούµης
∆ήµαρχος Τρίπολης