Έκθεση Φωτογραφίας - #My_Greece: VillagesΧώρος διεξαγωγής: 35η PHILOXENIA 8-10/11/2019 - ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ & ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παρασκευή: 11:00-20:00 Μόνο για εμπορικούς επισκέπτες
Σάββατο: 10:00-20:00 Για εμπορικούς επισκέπτες & κοινό
Κυριακή: 10:00-19:00 Για εμπορικούς επισκέπτες & κοινό


Διοργάνωση&Επιμέλεια: “Greek Instagramers Events”


Η ομάδα Greek Instagramers Events, εγκαινιάζει την πανελλαδική έκθεση φωτογραφίας “#My_Greece: Villages”. Η έκθεση αποτελεί μια φωτογραφική περιπλάνηση στα γνωστά και άγνωστα χωριά της Ελλάδας, μέσα από την οποία αποκαλύπτεται ο ξεχωριστός χαρακτήρας και η αληθινή ταυτότητα αυτού του τόπου.Παράδοση, πολιτισμός, εποχές, καθημερινότητα, ήθη, έθιμα, ιστορίες ανθρώπων εκτυλίσσονται στα μάτια του θεατή χαρίζοντας του ένα νοσταλγικό ταξίδι γεμάτο συγκινήσεις και βαθιά συναισθήματα.

Στην έκθεση συμμετέχουν διακόσιοι εβδομήντα ταλαντούχοι φωτογράφοι οι οποίοι καταθέτουν τη προσωπική τους δημιουργική ματιά και αφηγούνται μέσα από τα έργα τους την δική τους Ελλάδα. Οι ποικιλόμορφες καλλιτεχνικές τους προσεγγίσεις μας ξεναγούν εκεί όπου εξελίσσεται η ιστορία αυτής της χώρας, αιώνια, διαχρονική, πολυσύνθετη, μυστηριώδης, γοητευτική, παρασύροντάς μας σε μια νέα ανακάλυψη που συνδέει το παρελθόν με το παρόν.

Η έκθεση αποτελεί μέρος του Project “#My_Greece: Villages”, το οποίοδημιουργήθηκε με στόχο την ανάδειξη της Ελληνικής επαρχίας μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας. Συμπεριλαμβάνει έκδοση φωτογραφικού λευκώματος από τις Εκδόσεις Bell που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2020 και θα διανέμεται διεθνώς. Η έκθεση θα περιοδεύσει σε σημαντικούς προορισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό.Οι φωτογραφίες που την συνθέτουν, προέκυψαν από ανοιχτό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι και στον οποίο ανταποκρίθηκαν εθελοντικά εκατοντάδες ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι από όλη την Ελλάδα.

Το “#My_Greece: Villages”,  είναι η συνέχεια του πετυχημένου “#My_Greece, η Ελλάδα μέσα από το βλέμμα 270 Ιnsta-Φωτογράφων”. Μέσα από την ομώνυμη, πολυταξιδεμένη έκθεση φωτογραφίας και την έκδοση φωτογραφικού λευκώματος από τις εκδόσεις Bell, το φωτογραφικό αυτό έργο κατάφερε να προβάλει για δύο συνεχόμενα χρόνια τις ομορφιές της χώρας μας σε εγχώριο και διεθνές κοινό. Η έκθεση παρουσιάστηκε στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς στην Αθήνα, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά, στο Μουσείο Τσιτσάνη στα Τρίκαλα, στην διεθνή έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2017 & 2018, στην Athens International Tourism Expo 2018, στο 18ο Athens Technopolis Jazz Festival, στα «Παλαιά Σφαγεία» στην Ναύπακτο και φιλοξενείται μόνιμα στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος της ANEK Lines. Το φωτογραφικό λεύκωμα διακρίθηκε στα 10 καλύτερα βιβλία της χρονιάςστην κατηγορία «Ευ Ζην» στα Public Book Awards 2018.

Οι Greek Instagramers Events ιδρύθηκαν το 2013 με αφετηρία το κοινωνικό δίκτυο Instagram, δημιουργώντας για τους φίλους της φωτογραφίας ένα βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης, επικοινωνίας και ανταλλαγής εμπειριών. Η ομάδα διανύει μια επιτυχημένη διαδρομή στον χώρο της φωτογραφίας, γεμάτη πρωτότυπες δημιουργικές δράσεις και μοναδικές φωτογραφικές εμπειρίες για τους φίλους αυτής της τέχνης. Στο ενεργητικό της συμπεριλαμβάνονται καλλιτεχνικές συνεργασίες με Δήμους και Πολιτιστικούς φορείς, ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας πανελλήνιας εμβέλειας, εκπαιδευτικές δράσεις με καταξιωμένους καθηγητές, φωτογραφικά Projects ανάδειξης περιοχών μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας και τα Social Media. Η ομάδα έλαβε Χάλκινο Βραβείο στα Tourism Awards 2019 (Project #My_Andros, κατηγορία Content Marketing Strategy), ως αποτέλεσμα των πρωτοποριακών, φωτογραφικών της δράσεων που αναδεικνύουν ταξιδιωτικούς προορισμούς παγκοσμίως. Όλες οι δράσεις της ομάδας είναι εθελοντικές και ανακοινώνονται ανοιχτά στο Instagram και στο Facebook.

Ενημέρωση για όλες τις δράσεις της ομάδας Greek Instagramers Events:


Site: www.grevents.gr, Facebook: grevents.gr, Instagram: @gr_events, Twitter: @egrevents, Hashtag: #GR_Events

Το project “#My_Greece: Villages”υλοποιείται με την υποστήριξη των: ANEKLines, Ψηφιακό Τύπωμα, Εκδόσεις Bell


   
Γεωργουλέας Ηλίας
Νέδουσα Μεσσηνία
  Κόνδυλας Παντελής
Όλυμπος Καρπάθου
  Μαντζουρογιάννης Αλέξανδρος
Μονοδένδρι
         
   
Μάζαρης Μάριος
Νησί Ιωαννίνων
  Παπαϊωάννου Φωτεινή
Μηλιές, Εύβοια
  Ρούλη Χρύσα
Μάρμαρα, Πάρος
         
   
Σωτηροπούλου Ευαγγελία - Λαύκος
Νότιο Πήλιο
  Στούμπου Πολυξένη Μυλαίδη - Μπατσί
Νήσος Άνδρος
  Τσακίρη Αμαλία
Κάστρο Βοιωτίας Δήμου Ορχομενού
         
       
    Βέργαδος Γεώργιος
Καλυβάκια Καρδίτσας