Δρ. Διονύσης Κεχαγιάς


Κύριος Ερευνητής, Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής, και Επικοινωνιών, Ε.Κ.Ε.Τ.Α.


Ο Δρ. Διονύσης Κεχαγιάς είναι ερευνητής βαθμίδος Β’ (Κύριος Ερευνητής) στο Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ) στην περιοχή της τεχνολογίας λογισμικού ευφυών συστημάτων και αλγορίθμων. Είναι διδάκτωρ του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εργάζεται στο EKETA/ΙΠΤΗΛ από την ίδρυσή του (2000) έχοντας συμμετάσχει μέχρι σήμερα σε περισσότερα από 30 έργα έρευνας και ανάπτυξης με τη συν-χρηματοδότηση της ΓΓΕΚ, αλλά και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχοντας διατελέσει επιστημονικός υπεύθυνος, Συντονιστής και Τεχνικός Διευθυντής σε πολλά από αυτά. Η ερευνητική του δραστηριότητα κινείται στις περιοχές της τεχνολογίας λογισμικού, του υπολογιστικού νέφους, των ευφυών συστημάτων λογισμικού, της αναλυτικής δεδομένων και του Διαδικτύου των Πραγμάτων, μεταξύ άλλων.

Το επιστημονικό του έργο απαριθμεί περισσότερες από 90 δημοσιεύσεις σε έγκριτα περιοδικά, συνέδρια και κεφ. βιβλίων. Ο κ. Κεχαγιάς έχει διδάξει Τεχνολογίες Διαδικτύου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στα πλαίσια μεταπτυχιακών προγραμμάτων, καθώς και στο προπτυχιακό πρόγραμμα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ως εντεταλμένος Λέκτορας.