Ευάγγελος Χρήστου


Καθηγητής Τουριστικού Μάρκετινγκ και Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομίας & Διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος


Ο Ευάγγελος Χρήστου είναι Καθηγητής Τουριστικού Μάρκετινγκ και Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομίας & Διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Σπούδασε στη Μεγάλη Βρετανία και έχει διδακτορικό δίπλωμα στο Μάρκετινγκ Πολιτιστικού Τουρισμού από το University of Wales, μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το ίδιο πανεπιστήμιο, μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Μάνατζμεντ από το Leicester University, μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Μάρκετινγκ από το Chartered Institute of Marketing, και πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων Φιλοξενίας από το Anglia Ruskin University.

Είναι Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και του αγγλόφωνου MSc in Hospitality & Tourism Management, καθώς και του Ερευνητικού Εργαστηρίου Τουρισμού & Διοίκησης Υπηρεσιών «TourLab», του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.

Έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με θέματα εικόνας και branding τουριστικών προορισμών, διαχείρισης βιωματικών εμπειριών καθώς και ηλεκτρονικού επιχειρείν στον τουρισμό, τόσο σε ερευνητικό όσο και σε συμβουλευτικό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο στην Ελλάδα, στη Μεγάλη Βρετανία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Διαθέτει πολύχρονη ερευνητική και διδακτική εμπειρία σε αντικείμενα μάρκετινγκ τουρισμού και ηλεκτρονικού επιχειρείν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, όσο και σε πανεπιστήμια του εξωτερικού (Universite Lyon ΙΙΙ και Institut Paul Bocuse της Γαλλίας, National Chia-Yi University της Ταϊβάν και Universita di Bolzano της Ιταλίας).

Το συγγραφικό και ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει περισσότερες από 100 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές και σε συνέδρια, συμμετοχή σε 32 εθνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα σχετικά με το τουριστικό μάρκετινγκ, καθώς και 6 βιβλία στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. Στο δημοσιευμένο του έργο έχουν γίνει περισσότερες από 4.000 ετεροαναφορές, και είναι αρχισυντάκτης (Editor-in-Chief) του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού Journal of Tourism, Heritage & Services Marketing. Διατέλεσε Πρόεδρος του διεθνούς οργανισμού EuroCHRIE (European Council on Hotel, Restaurant & Institutional Education) που εδρεύει στην Ελβετία. Για το επιστημονικό και συγγραφικό του έργο έχει βραβευτεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών καθώς και από την Ένωση Δημοσιογράφων & Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος.