Μαρία Καραγιάννη


Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού, Δήμος Θεσσαλονίκης


Η Μαρία Καραγιάννη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια και πραγματοποίησε τις σπουδές της στο Τμήμα Χημείας του ΑΠΘ. Εργάστηκε στην Αγροτική Τράπεζα και στην Τράπεζα Πειραιώς ως Υπεύθυνη του Τμήματος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, ως Διευθύντρια και ως Υπεύθυνη του Τομέα Επιχειρηματικών Δανείων.

Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές εκλέχτηκε Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα και ανέλαβε τα καθήκοντα της Εντεταλμένης Συμβούλου σε θέματα Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων. Πρόσφατα ανέλαβε τα καθήκοντα Αντιδήμαρχου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Είναι Πρόεδρος της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ ΑΟΤΑ, Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης, Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ, Μέλος Δ.Σ της ΔΕΠΘΕ - Δημοτική Εταιρία Ενημέρωσης και Πληροφόρησης, Αναπληρωματικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας «ΕΛΙΚΑΣ», Μέλος του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας και Μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου.