Μαρία Τερζίδου


Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Κατερίνης

 


Η Μαρία Τερζίδου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Κατερίνη. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στην Οδοντιατρική Σχολή του ΑΠΘ και απέκτησε την Ειδικότητα της Ορθοδοντικής στην Πανεπιστημιακή Κλινική της Οδοντιατρικής Σχολής του Ελσίνκι στην Φινλανδία. Είναι κάτοχος Dipl Orthod και MSc in Orthodontics ενώ επί σειρά ετών διετέλεσε επισκέπτρια ερευνήτρια του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι με κύριο ερευνητικό αντικείμενο τον τομέα των κρανιοπροσωπικών χαρακτηριστικών ασθενών με Νευρομυϊκές παθήσεις. Από το 2000 εργάζεται ως ιδιώτης Ορθοδοντικός στην πόλη της Κατερίνης.

Το 2019 συμμετείχε για πρώτη φορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές και εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος με τον υπερκομματικό συνδυασμό «Ανανέωση τώρα» του υποψηφίου Δημάρχου Γεωργίου Νταντάμη. Στο πλαίσιο συνδιοίκησης των αυτοδιοικητικών συνδυασμών «Εκκίνηση» και «Ανανέωση τώρα» με Δήμαρχο Κατερίνης τον Κωνσταντίνο Κουκοδήμο, διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης και τον Απρίλιο του 2021 ορίσθηκε Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Κατερίνης.

Είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Κατερίνης, μέλος Δ.Σ της ΔΕΥΑΚ και μέλος Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενώ έχει διατελέσει μέλος και Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και μέλος Δ.Σ της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κατερίνης.