Παναγιώτης Σαββίδης


Δημοσιογράφος - Μέλος Κοιν.Σ.Επ. 'Αγκιστρο Δράση


Ο Παναγιώτης Σαββίδης, γεννήθηκε το 1975 στις Σέρρες. Έζησε και μεγάλωσε στο Νέο Πετρίτσι Σερρών, όπου από πολύ μικρή ηλικία δραστηριοποιήθηκε στα κοινά, ως μέλος πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.

Το 1993 πέτυχε την εισαγωγή του στο Τμήμα Αυτοματισμού του ΤΕΙ Πειραιά, ωστόσο σπούδασε Δημοσιογραφία, αποφοιτώντας το 1996 από το τμήμα : «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ: ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΕΡΣ» του ΙΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Αθήνα.

Μετά το τέλος της στρατιωτικής του θητείας (1998) εργάστηκε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό «ΔΙΚΤΥΟ» των Σερρών έως το 2000, οπότε και υπήρξε μέλος των δημοσιογραφικών ομάδων των εκπομπών «Ζούγκλα» και «Κίτρινος Τύπος» στην τηλεόραση του ΑΛΤΕΡ.

Το 2003 επέστρεψε στις Σέρρες, ως Ειδικός Συνεργάτης του τότε δημάρχου Πετριτσίου, αρμόδιος για θέματα «Πολιτισμού και Νεολαίας».

Τη διετία 2008 – 2009, επέστρεψε στην Αθήνα και εργάστηκε εκ νέου στις εκπομπές «Ζούγκλα» και «Κίτρινος Τύπος» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Από τον Αύγουστο του 2009 έως σήμερα, εργάζεται στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, στο protothema.gr (ελεύθερο ρεπορτάζ) και στο ταξιδιωτικό site travel.gr, που ξεκίνησε πρόσφατα την λειτουργία του.

Είναι μέλος της Κοιν.Σ.Επ. Αγκιστρο Δράση που ασχολείται διεξοδικά με την ιστορική έρευνα, γύρω από τον Β΄Π.Π., την γερμανική επίθεση στην Ελλάδα και τη «Μάχη των Οχυρών» (1941). Στο πλαίσιο αυτό, προωθεί την αναγκαιότητα διάσωσης και ανάδειξης των παροπλισμένων οχυρώσεων του Β΄ Π.Π. στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, για ανάπτυξη δραστηριοτήτων ιστορικού τουρισμού ή τουρισμού μνήμης, ακολουθώντας πετυχημένα παραδείγματα στο εξωτερικό