Σταύρος Μονεμβασιώτης


Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ακολούθησε τις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές και στη συνέχεια ειδικεύτηκε (σε Ελλάδα και Γαλλία) στις Χρηματοοικονομικές Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι πιστοποιημένος σύμβουλος σε παράγωγα χρηματιστηριακά προϊόντα και αμοιβαία κεφάλαια, και εργάστηκε για χρόνια στην τεχνική ανάλυση μετοχών.

Πιστεύοντας στην αξία της διά βίου μάθησης, εκπαιδεύτηκε στην οργάνωση και διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στον τομέα του βιωματικού πολιτιστικού τουρισμού.

Σήμερα εργάζεται ως επικεφαλής σύνταξης οικονομικών θεμάτων στην Alpha TV και ως Διευθύνων Σύμβουλος της Wonderlab Company που υλοποιεί το πρόγραμμα «Μύκονος - Διαδρομές Πολιτισμού».

Είναι μέλος του Ελληνο-κινεζικού Οικονομικού Συμβουλίου, πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στην Πύλη Ελληνο-κινεζικής Φιλίας και ιδρυτικό μέλος του Ομίλου Τουριστικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αθηνών.

Στο παρελθόν εργάστηκε μεταξύ άλλων στην οικονομική εφημερίδα «Ναυτεμπορική» (www.naftemporiki.gr), στο «Antenna Group» (www.antenna.gr), στο περιοδικό «Anti» και ως σύμβουλος στην Εταιρεία Στρατηγικής Επικοινωνίας «Quattro».

Έχει γράψει ένα έργο και έχει βραβευθεί για τη συμβολή του στην ενημέρωση του κοινού από την Ένωση Καταναλωτών της Ελλάδας.