Η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, εγκαινίασε τις Philoxenia και Hotelia

Ημερομηνία: 
Σάββατο, 19 Νοέμβριος, 2016
 
Ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση- Η Philoxenia αποτελεί την κορυφαία έκθεση της τουριστικής αγοράς
Η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, εγκαινίασε τις Philoxenia και Hotelia
 
Με τα μηνύματα «όλοι μαζί μπορούμε» και «ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση και μας ενώνει» η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, εγκαινίασε απόψε τις εκθέσεις Philoxenia και Hotelia. Μάλιστα, χαρακτήρισε τη Philoxenia κορυφαία έκθεση και σημείο συνάντησης όλης της τουριστικής αγοράς και όλων των προορισμών της χώρας, αλλά και εφαλτήριο των τουριστικών προσπαθειών για τη νέα σεζόν. Η υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στις τουριστικές επιδόσεις ρεκόρ της τελευταίας διετίας, που σε μεγάλο βαθμό προέκυψαν, όπως είπε, μέσα από τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ενώ τόνισε πως η Ελλάδα μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής ως ανταγωνιστικός προορισμός 365 ημερών.
 
 
Από την πλευρά της η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, σημείωσε πως σημαντικοί παράγοντες για τον τουρισμό είναι ο συντονισμός και η συνεργασία όλων, αλλά και το να αποφεύγονται μεμονωμένες δράσεις. Αναφερόμενη στη Philoxenia και τη Hotelia τόνισε πως ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, κάτι που δεν είναι τυχαίο, όπως είπε, αλλά προϊόν πολλής και συστηματικής δουλειάς.
 
«Η Philoxenia σηματοδοτεί μια νέα ταυτότητα για τη Θεσσαλονίκη ως ετήσιος τουριστικός προορισμός», σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, κ. Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος ανέφερε πως για την ενίσχυση του τοπικού τουρισμού «δουλεύουμε όλοι».
 
 
Με τη σειρά του ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Αλέξανδρος Θάνος, τόνισε πως μετά τις φετινές καλές τουριστικές επιδόσεις της περιοχής, πολύ καλές είναι οι προοπτικές και για του χρόνου, ενώ σημείωσε πως οι Περιφέρειες είναι στη διάθεση του υπουργείου Τουρισμού για συνεργασία.
 
Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, υπογράμμισε τέλος πως ο ελληνικός τουρισμός αποκτά πλέον μια έκθεση αντάξια του, χαρακτήρισε τη Philoxenia ευρωπαϊκή, ενώ ανέφερε πως είναι η μόνη διοργάνωση που «διαφήμισε» ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, αφού στην πρόσφατη ομιλία του στην Αθήνα χρησιμοποίησε τη λέξη «φιλοξενία».