Η Δυτική Ελλάδα Τιμώμενη Περιφέρεια στην 34η Philoxenia

Ημερομηνία: 
Πέμπτη, 19 Ιούλιος, 2018


από αριστερά προς τα δεξιά: Αλέξης Τσαξιρλής, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, Γεράσιμος Μονοκρούσος, PR, Marketing & CSR Associate Νέα Οδός & Κεντρική Οδός, Τάσος Τζήκας, πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Απόστολος Κατσιφάρας, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Κωνσταντίνος Καρπέτας, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Μαρία Αντωνίου, Αν. Διευθύντρια Επικοινωνίας ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ και Γιάννης Φρέρης, υπεύθυνος επικοινωνίας της Γέφυρα ΑΕ.

Η Δυτική Ελλάδα ορίστηκε να αποτελέσει την Τιμώμενη Περιφέρεια στην 34η διεθνής έκθεση τουρισμού Philoxenia, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας που ανέλαβε η ΔΕΘ-Helexpο, προκειμένου να αναδειχθούν τα τουριστικά πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης περιοχής.

Το γεγονός αυτό θα αποτελέσει ένα ακόμη μεγάλο βήμα για την τουριστική προβολή της Δυτικής Ελλάδας, σημείωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου χθες στην Πάτρα, ο κ. Κατσιφάρας ανακοίνωσε τον ορισμό της Δυτικής Ελλάδας ως Τιμώμενης Περιφέρειας στην Philoxenia, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 9-11 Νοεμβρίου 2018 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Ο Περιφερειάρχης παρέθεσε τις πρωτοβουλίες, που υλοποιούνται στο τουριστικό πεδίο στην Δυτική Ελλάδα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η αναβαθμισμένη συμμετοχή στην Philoxenia.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας, υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα έχει την δυνατότητα ως Τιμώμενη Περιφέρεια να έρθει σε επαφή στο πλαίσιο της Philoxenia με hosted buyers και tour-operators, προκειμένου να διευρύνει τους τουριστικούς «ορίζοντες» της σε διεθνές επίπεδο και να αυξήσει την αναγνωρισιμότητα της.

«Η Ελλάδα είναι μία παγκόσμια τουριστική δύναμη και η Philoxenia είναι το σημαντικότερο εκθεσιακό τουριστικό brand-name, μέσω του οποίου η Δυτική Ελλάδα μπορεί να προσεγγίσει αγορές όπως των Βαλκανίων, της Ν.Α. Ευρώπης, αλλά και της υπόλοιπης χώρας» τόνισε ο κ. Τζήκας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Κωνσταντίνος Καρπέτας, επισήμανε ότι στην Δυτική Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους η Περιφέρεια, η Ολυμπία Οδός, η Γέφυρα ΑΕ και η Ιονία Οδός, προκειμένου να ενδυναμωθεί και να προωθηθεί το τουριστικό αποτύπωμα της περιοχής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο κ. Καρπέτας τόνισε πως για την ανάπτυξη του τουρισμού η Περιφέρεια έχει δημιουργήσει εργαλεία marketing και επικοινωνίας, συμμετέχει σε τουριστικές εκθέσεις, λειτουργεί καινούργια γραφεία τουριστικής πληροφόρησης στο λιμάνι της Πάτρας και στο αεροδρόμιο του Αράξου, προγραμματίζει να υλοποιήσει ανάλογα γραφεία στα λιμάνια της Κυλλήνης και του Κατάκολου κτλ.

Χαιρετισμό στην συνέντευξη απηύθυνε και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo κ. Αλέξης Τσαξιρλής, καθώς και εκπρόσωποι της Ιονίας Οδού, της Ολυμπίας Οδού και της ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ.