Η 79η ΔΕΘ, που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης από τις 6 έως τις 14 Σεπτεμβρίου, διατήρησε τους βασικούς άξονες, στους οποίους εδράζεται η φιλοσοφία της και αφορούν στην επιχειρηματικότητα και στην καινοτομία.
 
 
Παράλληλα, όμως επέστρεψε στον εμπορικό και διεθνή της χαρακτήρα, με έμφαση στην ανάδειξη και ανάπτυξη των εξαγωγικών δυνατοτήτων της χώρας.  
 
Ο συνδυασμός του εμπορικού και επιχειρηματικού περιεχομένου της 79ης ΔΕΘ  με ένα διευρυμένο και πολυποίκιλο πρόγραμμα ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, προσέδωσε στην έκθεση την απαραίτητη δυναμική μιας πολυδιάστατης διοργάνωσης, μιας μεγάλης γιορτής στην οποία συμμετείχε όλη η πόλη και όχι μόνο.
 
Στο πλαίσιο αυτό, ο αριθμός των εκθετών της 79ης ΔΕΘ έφτασε τους 874, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία και ανήλθε σε 255.356, αποδεικνύοντας πως η έκθεση-θεσμός για τη Θεσσαλονίκη, την ευρύτερη περιοχή και όλη τη χώρα επέστρεψε για τα καλά. 
 
Το παραπάνω μέγεθος είναι αυξημένο κατά 38,1% έναντι των 185.000 επισκεπτών του 2013 και κατά 132,3% σε σχέση με τους 110.000 επισκέπτες της διοργάνωσης του 2012. 
 
Οι επισκέπτες προήλθαν απ' όλη τη χώρα και από το εξωτερικό, γεγονός που αποδεικνύει ότι η ΔΕΘ παραμένει ένα σημείο αναφοράς στον εκθεσιακό "χάρτη" των Βαλκανίων και της Ν.Α. Ευρώπης. 
 
Από την 79η ΔΕΘ και τα στοιχεία της επισκεψιμότητας, προκύπτει ότι ποσοστό που αγγίζει το 70% του συνόλου των επισκεπτών ήταν νέοι από 15 έως 38 ετών, στοιχείο ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για το μέλλον της διοργάνωσης, η οποία πέρα από τους παλαιούς γνώριμους, αρχίζει να καθιερώνεται και στη συνείδηση της νεολαίας. 
 
Όπως προκύπτει από ερευνητικά δεδομένα του Ινστιτούτου Εκθεσιακών Ερευνών σε εκθέτες και επισκέπτες της 79ης ΔΕΘ, η γενική εικόνα της έκθεσης αξιολογείται θετικά. Συγκεκριμένα το 84,8% των επισκεπτών κρίνει τη γενική εικόνα της έκθεσης ως πολύ ικανοποιητική και ικανοποιητική, το 14,4% ως εν μέρει ικανοποιητική και μόλις το 0,8% ως καθόλου ικανοποιητική.
 
Σχετικά με την πρόθεση των επισκεπτών να επαναλάβουν την επίσκεψή τους στην επόμενη έκθεση, το 91,5% σκοπεύει να επισκεφτεί ξανά την ΔΕΘ ως επισκέπτης, ενώ μόλις το 7,6% δεν θα επαναλάβει την επίσκεψη. Επίσης από τους επισκέπτες ένα σημαντικό ποσοστό της τάξης του 9,5% σκοπεύει να έρθει στην επόμενη ΔΕΘ ως εκθέτης.
 
 
Εξετάζοντας τις εκθεσιακές συμμετοχές, η 79η ΔΕΘ είχε να επιδείξει την εκθεσιακή παρουσία δυναμικών και εξωστρεφών ελληνικών επιχειρήσεων, καθώς και Επιμελητηρίων και παραγωγικών φορέων από όλη τη χώρα. 
 
Σε περίοπτη θέση μέσα στην έκθεση βρέθηκε ο εξωστρεφής κλάδος των τροφίμων-ποτών, καθώς στο αφιέρωμα Farma η ΠΑΣΕΓΕΣ υλοποίησε την έκθεση «Ελλάδος Γεύσεις», στο Περίπτερο 7 λειτούργησε η «Γωνιά Γαστρονομίας», ενώ ξεχωριστό θεματικό αφιέρωμα υπήρξε για την Κρητική Παράδοση και Διατροφή.
 
Η 79η ΔΕΘ φιλοξένησε και ορισμένες μοναδικές εκδηλώσεις και αφιερώματα, που όμοια τους δεν έχουν ξανά υλοποιηθεί. 
 
Στο πλαίσιο αυτό εντάχθηκε η Έκθεση του CERN, όπου ο επισκέπτης είχε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει ένα συναρπαστικό ταξίδι στην προέλευση του σύμπαντος και στην καρδιά της ύλης. 
Για πρώτη φορά έλαβε χώρα ένα ειδικό θεματικό αφιέρωμα στην Ορθοδοξία, το οποίο εκτός των άλλων φιλοξένησε και το Μουσείο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης. 
 
Από την 79η ΔΕΘ ξεκίνησε τη λειτουργία του και ένα μοναδικό Θεματικό Πάρκο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας, ενώ στο πεδίο της τέχνης η επετειακή CHEAPART γιόρτασε τα 20 χρόνια της.