Περισσότεροι από 210.000 επισκέπτες έδωσαν «ψήφο» εμπιστοσύνης στην επετειακή 81η ΔΕΘ, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 10-18 Σεπτεμβρίου 2016.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό στοιχείο της 81ης ΔΕΘ, που συνέπεσε με τα 90α γενέθλια από την ίδρυση του εθνικού εκθεσιακού φορέα ΔΕΘ-Helexpo, είναι πως μεγάλο μέρος των επισκεπτών ήταν νέοι, γεγονός που προδιαγράφει ένα ακόμα καλύτερο μέλλον για την έκθεση.

Η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo ευχαριστεί θερμά τον κόσμο για την αγάπη που δείχνει σταθερά στην έκθεση, η οποία έχει ξαναγίνει «μόδα» όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Η επιχειρηματικότητα, ο πολιτισμός, η εκπαίδευση, η επιστήμη, η τεχνολογία, ο πολιτισμός και η αναψυχή συνδυάσθηκαν αρμονικά στην 81η ΔΕΘ και συνέθεσαν ένα άρτιο εκθεσιακό αποτέλεσμα.

Η 81η ΔΕΘ ήταν η μεγαλύτερη της τελευταίας πενταετίας σε επίπεδο εκθετών και εκθεσιακού χώρου, ενώ την ίδια στιγμή οι επίσημες διεθνείς συμμετοχές προέρχονταν από 18 χώρες.

Τιμώμενη Χώρα ήταν η Ρωσία, η οποία ήταν παρούσα στην έκθεση με πολλές επιχειρήσεις και ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε σε ανώτατο επίπεδο το Ελληνορωσικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, που αποτύπωσε τις προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών.

Με 13 θεματικά αφιερώματα και ένα πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, που κάλυψε κάθε επιθυμία και ηλικία, η 81η ΔΕΘ έθεσε ως προτεραιότητες την καινοτομία, την υψηλή τεχνολογία, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, την εξωστρέφεια, αλλά και την διασκέδαση.

Ο εθνικός εκθεσιακός φορέας προετοιμάζεται πλέον για την επόμενη 82η ΔΕΘ, όπου τιμώμενη χώρα θα είναι η Κίνα.