Η Nestle και η ΔΕΘ Helexpo παρουσιάζουν για πρώτη φορά με ένα μοναδικό και πρωτότυπο τρόπο την απροσδόκητη ανακάλυψη, που άλλαξε για πάντα την καθημερινότητα του Έλληνα!

 ...πριν από 60 χρόνια, στην περιοχή που βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή, κατά τη διάρκεια της 22ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ανακαλύφθηκε ο αγαπημένος καφές των Ελλήνων, τo Nescafé Frappé. Ο υπάλληλος του αντιπροσώπου της Nestlé στην Ελλάδα, Δημήτρης Βακόνδιος, θέλοντας να φτιάξει το Nescafé του, διαπιστώνει πως έχει τελειώσει το ζεστό νερό. Λόγω και της υψηλής θερμοκρασίας που επικρατούσε, ο υπάλληλος κατέφυγε σε έναν αυτοσχεδιασμό: δύο κουταλιές Nescafé σε ένα σέικερ και κρύο νερό. Και έτσι, τόσο απλά και αναπάντεχα ανακαλύφθηκε το Nescafé Frappé, που απολαμβάνουμε εδώ και 60 χρόνια.

 

Το «Μουσείο Frappé powered by Nescafé» είναι αφιερωμένο στην ιστορία του καφέ, στους μύθους και τις αλήθειες που τον συνοδεύουν αλλά και την παραγωγική διαδικασία. Στην ταράτσα του ίδιου χώρου λειτουργεί το Nescafé Frappé beach bar για να απολαύσει ο επισκέπτης την αυθεντική εμπειρία Nescafé Frappé σε ένα σκηνικό εμπνευσμένο από το Ελληνικό καλοκαίρι.