CHEAPART 83η ΔΕΘ


Για 5η χρονιά, η CHEAPART θα βρίσκεται μέσα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από τις 8 – 16 Σεπτεμβρίου, για να υποδεχθεί τους φιλότεχνους και το κοινό της πόλης με τα έργα δεκάδων Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών από 8 χώρες.Το περίπτερο της CHEAPART επισκέπτονται κάθε χρόνο πάνω από 15.000 άτομα, όπου παρουσιάζονται εκατοντάδες έργα σε περισσότερους από 260.000 επισκέπτες της ΔΕΘ, ιδιώτες και επιχειρηματίες.

Ο θεσμός της CHEAPART έχει εδραιωθεί ως το εικαστικό γεγονός μέσα στην ΔΕΘ Helexpo, τη μεγαλύτερη διοργάνωση εκθέσεων, συνεδρίων και πολιτιστικών εκδηλώσεων που αποτελεί σημείο αναφοράς για την ανάδειξη της καινοτομίας και την τεχνολογίας. Με στόχο το πρωτοπόρο, το σύγχρονο, το διαφορετικό, το αποτελεσματικό και με επίκεντρο την ανάδειξη της ελκυστικότητας των διεθνών εκθέσεων της, προβάλει καινοτόμα στοιχεία ενίσχυσης της εμπορικότητας. Σε αυτό το πλαίσιο, η ΔΕΘ/Helexpo προσκαλεί την CHEAPART στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ως ζωντανό καλλιτεχνικό θεσμό και εκθεσιακό πρότυπο που πρώτη το 1995 άνοιξε μια νέα αγορά σύγχρονης τέχνης στο ευρύ κοινό. Ανέτρεψε τα ως τότε δεδομένα μιας κλειστής αγοράς και έδωσε την ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν από κοντά τον καλλιτέχνη και την δουλειά του, και αποκτήσουν ένα αυθεντικό έργο σε ένα συμβολικά χαμηλό κόστος.Η CHEAPART στη συνεργασία της με τη ΔΕΘ φέρνει μαζί της την μεγάλη αυτή καλλιτεχνική οικογένεια εικαστικών και φιλότεχνου κοινού που συμμετέχει και παρακολουθεί συστηματικά τις εκθέσεις τα τελευταία 23 χρόνια. Στην συνεχή καλλιτεχνική παρουσία της στη διεθνή εικαστική σκηνή η CHEAPART έχει παρουσιάσει στο κοινό, πάνω από 1000 καλλιτέχνες.

Φέτος στο πλαίσιο της CHEAPART 83η ΔΕΘ παρουσιάζεται το project25/25. Εικοσιπέντε σχεδιαστές κοσμήματος εμπνέονται από το έργο ισάριθμων εικαστικών, δημιουργούν κοσμήματα και συναντώνται μαζί τους σε έναν καλλιτεχνικό διάλογο και μια εικαστική παρουσίαση. Το project 25/25, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Σχολές Κοσμήματος MOKUME, επιμελείται η ΦιόρηΔάλλα.

Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου από το πρωί μέχρι τη λήξη της ημέρας, ο Αμερικανός καλλιτέχνης PeterMaxLawrence θα παρουσιάσει το “Paper WasterPress”longdurationalperformance σε επιμέλεια MacklinKowal μέσα στον εκθεσιακό χώρο της CHEAPART. O Lawrence θα παράξει μια σειρά σχεδίων με αναφορά σε Αμερικανούς υπερήρωες και την αιώνια διαμάχη καλού - κακού, σχολιάζοντας τη σχέση ηρωισμού και πονηριάς, θριάμβου και αποτυχίας.Το In Context που ξεκινάει για πρώτη χρονιά, θα φιλοξενήσει 2 καλλιτέχνες που έχουν επιλεγεί για να αναπτύξουν ένα έργο / εγκατάσταση μεγάλων διαστάσεων μέσα στο περίπτερο. Για το 2018, οι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες είναι οι Ντορίνα Μάλλιου και η Ελένη Τσαμαδιά.

Η επετειακή 20η CHEAPART 1998 – 2018 στη Θεσσαλονίκη τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, καθώς και υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα και μέρος του “Tempo ForteItaliaGrecia 2018”, πρωτοβουλία της Ιταλικής Πρεσβείας για την δημιουργία και προβολή πολιτιστικού δικτύου μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας. Η Αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα επισφραγίζει τη μακρόχρονη συνεργασία με την CHEAPART.

Η CHEAPART πραγματοποιείται για πέμπτη χρονιά σε περίπτερο μέσα στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ και αποτελεί την πολιτιστική πρόταση του παλιότερου και μεγαλύτερου εκθεσιακού φορέα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ο διεθνής χαρακτήρας της CHEAPART με επιλεγμένους καλλιτέχνες από οκτώ χώρες, αποτελεί το μεγαλύτερο εικαστικό γεγονός για το Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει κάθε τέτοιο γεγονός που επιβεβαιώνει την εξωστρέφεια της πόλης και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού προσφέρει την ομπρέλα της στο πλαίσιο της δυναμικής που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια.

Ευρωπαϊκό Δίκτυο CHEAPART

H CHEAPART στη ΔΕΘ είναι μέρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου του Πολιτιστικού ΟργανισμούCHEAPART. Με κύριο άξονα την έρευνα πειραματικών ιδεών, και την προώθηση καινοτόμων έργων, ο οργανισμός δημιούργησε ένα εκθεσιακό μοντέλο που συνδέει την τοπική εικαστική σκηνή με τη διεθνή καλλιτεχνική κοινότητα. Από την πρώτη διοργάνωση το 1995, οι εκθέσεις αυτής της κλίμακας και συμμετοχής έχουν εξελιχθεί σε ένα Δίκτυο 5 μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βιέννη, Λεμεσό και Άμστερνταμ όπου φιλοξενούνται σε εμβληματικά κτίρια και ιδρύματα όπως το ViennaKuenstlerhaus, το Εκθεσιακό Κέντρο ΔΕΘ Helexpo, το Loods6 Αμστερνταμ, και το Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη.

Περισσότερα:https://cheapart.gr/content/415/cheapart-83tif-

Συμμετέχουν: Χρήστος Αλατσάκης, AnnaReschl, Χρυσοβαλάντω Γεωργίου, MaryCox, DeliaGianti, EmanuelaMezzadri, Άντρεα Ευαγγέλου, GiuseppeTiberini, Δήμητρα Ζέρβα, Μιχάλης Ηλιού, Μαρί Θεοφίλου, Αθανάσιος Ιντζές, Σωτήρης Ιωαννίδης, ΜαριαλίζαΚάμπη, Νικόλας Καραθανάσης, Θοδωρής Καρανίκας, Ελένη Καστρινογιάννη, Έλλη Κατσάρα, Στέλλα Κεχαγιόγλου, Γεωργία Κόντου, Έλενα Κοτρίδου, Πάνος Κουφός, Φαίδρα Κρέσπη, Πελαγία Κυριαζή, Νίκος Λαμπρόπουλος, SandraLane, SarahLangoth, Ντορίνα Μάλλιου, ΝτίαΜάνεση, Αντιγόνη Μανωλίδου, MarieBouthier&AnouckLemarquis, MarionFischer, Ηλίας Μαυρόβας, SimonMedici, ΜπάμπηςΜελικίδης, Μελίνα Πάσσου, Έλσα Μπoμπόλη, Βάσια Μπακογιάννη, Μαρία Μπαχά, Κατερίνα Μπότσαρη, Γιάννης Μπουλούμπασης, Μαρία Μπούρμπου, Ελένη Μυλωνά, Τζίνα Νάτση-Τζήκα, Νίκη Παγιάση, Δέσποινα Πανταζή, PaolaAdornato, Σταμάτης Παπαδήμος, Ελένη Παπαδοπούλου, Γιώτα Παπακυριάκου, Δημήτρης Παππούς, ΛευθέρηςΠλακίδας, Ειρήνη Ράπτη,RobertaConti, Γιάννης Ρουπάς, SalvatoreCocca, Βασιλική Σπύρου, Ευδοξία Σταφυλαράκη, Ελένη Τσαμαδιά, ΜάνθαΤσιάλιου, Μάκης Φιόρος, Αθηνά Χατζηγιαννάκη, Κλεοπάτρα Χατζηγιώση, Ελευθερία Χριστάκη.

25/25:ΘέτηΒαζάκα, ΈλεναΒεζύρογλου, ΚατερίναΒουλγαρίδου, ΤάσσαΘεοχάριςΓκανίδου, ΓιάννηςΓουναρίδης, ΒάσωΔενδρινού, ΜαρίαΕυαγγελογιάννη, ΛυδίαΙωαννίδου, ΑπόστολοςΚλειτσιώτης, ΜαριάνθηΛεττιέρι-Καρίκη, ΚατερίναΜαλάμη, ΜήναΜαρκάκη, ΤζένηΜόσχου, ΚωστήςΜπαχαρίδης, ΜυρσίνηΜπεζουργιάννη, ΑριστέαΞανθουδάκη, ΊναΣαρρή, ΒάσωΣκόπη, Βασιλική Σούντου, Αρετή Σταθοπούλου, Αθηνά Στάμου, Τζίνα Νάτση-Τζήκα,ΠηνελόπηΤρύπκου, Otsis (ΒασίληςΤσουτσοπλίδης), Χαρά Χριστοδούλου, ΜαρίαΨαριανού.

CHEAPART στην 83η ΔΕΘ
ΛευθέρηςΠλακίδας
Γιώργος Γεωργακόπουλος
Φωτεινή Καπίρη

Διεθνείς επιμελητές:
AgnesTatzber, SarahKlimbacher (AT)
ChristianRupp (ARTmART / CHEAPART AT)
Αφροδίτη Οικονομίδου (IT)
Τάσος Στυλιανού (CY)
IsmeneKing (UK)
PointContemporain (ValerieTubas, DanielGuionnet - FR)
Μαρία Ξυπολοπούλου (FR)

25/25
Καλλιτέχνες και σχεδιαστέςσεδιάλογο
Επιμέλεια: ΦιόρηΔάλλα
σε συνεργασία με τις Σχολές Τέχνης MOKUME

Κυριακή 9/9, 10:00 - 22:00
‘Paper Waster Press, Peter Max Lawrence
Long Durational performance,επιμέλεια: Macklin Kowal

In Context 2018

Προσκεκλημένοι καλλιτέχνες Ντορίνα Μάλλιου, Ελένη Τσαμαδιά

CHEAPART Pavilion F
Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης ΔΕΘ
Νότια Πύλη, Gate 2. Πλατεία ΧΑΝΘ

Εγκαίνια 83η ΔΕΘ: Σάββατο 8.9.2018
Εγκαίνια CHEAPART: Δευτέρα 10.9, 20:00
Διάρκεια: 8 – 16 Σεπτεμβρίου, 2018
Ώρες λειτουργίας:Σάββατο, Κυριακή: 10:00 - 22:00,
καθημερινές: 16:00 - 22:00

CHEAPART 
Α. Μεταξά 25, 10681 Αθήνα
office@cheapart.gr
www.cheapart.gr                           
facebook: cheapartofficial
twitter: @cheapartathens          
instagram: @cheapartsocial       
linkedin.com/in/cheapart