Στις 3 Οκτωβρίου 1926, πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά τα εορταστικά εγκαίνια της 1ης  Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, τραβώντας τα βλέμματα των μεγαλύτερων Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών της εποχής και ξεκινώντας ένα σημαντικό κεφάλαιο για την οικονομία της πόλης. 
 
Ενενήντα χρόνια μετά, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης συνεχίζει να αποτελεί το σημείο αναφοράς της επιχειρηματικότητας, του πολιτισμού και των πολιτικών εξελίξεων, με διοργανώσεις που δημιούργησαν σε χιλιάδες πολίτες ανεξίτηλες αναμνήσεις οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της.
 
Επιχειρηματίες, πολιτικοί, εκπρόσωποι Φορέων, τεχνίτες που εργάσθηκαν για να δημιουργήσουν τις εκθεσιακές υποδομές, άνθρωποι της ΔΕΘ, καλλιτέχνες αλλά και πολίτες έχουν κάτι ξεχωριστό να θυμούνται.
 
Ανθρώπινες αναμνήσεις που αποτελούν κομμάτια ενός μοναδικού «ιστορικού παζλ», μιας κοινής αφήγησης που η διοίκηση της ΔΕΘ - HELEXPO αποφάσισε με αφορμή τα 90 χρόνια ΔΕΘ να αναδείξει.
 
Ελάτε όλοι μαζί να συνθέσουμε το «παζλ» της ιστορίας των 90 χρόνων ΔΕΘ!
 
Γράψτε τη δική σας ιστορία, δείξτε μας τη δική σας φωτογραφική ή υλική ανάμνηση, ο,τιδήποτε σας συνδέει με την ιστορία των 90 χρόνων της ΔΕΘ και γίνετε  συνεχιστές του πιο αγαπημένου θεσμού της Θεσσαλονίκης.