Όλα τα ρεκόρ έσπασε η 9η Διεθνής Έκθεση για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία «Zootechnia», η οποία διοργανώθηκε από τις 29 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου του 2015 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Η διοργάνωση ήταν  η μεγαλύτερη όλων των εποχών σε επίπεδο εκθετών, που ανήλθαν σε 849 έναντι 578 του 2013. Μάλιστα, το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί το 2009 και ήταν 812 εκθέτες. 

Η 9η Zootechnia όμως πέτυχε ιστορικό ρεκόρ και στην επισκεψιμότητα, καθώς ο αριθμός των επισκεπτών –απλών και εμπορικών- ανήλθε σε 50.354, έναντι των 42.164 του 2013, και ήταν ο υψηλότερος από τότε που διοργανώθηκε για πρώτη φορά η έκθεση, το 1999. Το προηγούμενο ρεκόρ επισκεπτών είχε καταγραφεί το 2007, με 42.808 άτομα να περνούν τότε τις πύλες της έκθεσης. Μάλιστα, οι εμπορικοί επισκέπτες της έκθεσης αυξήθηκαν κατά 114% έναντι της προηγούμενης διοργάνωσης, ενώ οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες ήταν αυξημένοι κατά 278%. Η 9η Zootechnia υποδέχθηκε και 69 ομαδικές επισκέψεις από επαγγελματικές σχολές, συλλόγους-συνεταιρισμούς, αλλά και από το εξωτερικό.

Όσον αφορά τον βαθμό επιτυχίας των αρχικών στόχων που είχαν τεθεί από τους εκθέτες με τη συμμετοχή τους στην 9η Zootechnia, η γενική εικόνα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική. Πάνω από οκτώ στους δέκα εκθέτες αξιολόγησαν τη συμμετοχή τους στη Zootechnia από καλή έως πολύ καλή. Μάλιστα εννέα στους δέκα είτε σκοπεύουν είτε εξετάζουν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν και στην επόμενη διοργάνωση.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι το 19% των επισκεπτών πραγματοποίησαν εμπορικές συμφωνίες κατά την διάρκεια της επίσκεψης στην έκθεση. Το δε 95% των ξένων προσκεκλημένων επισκεπτών αξιολόγησε ως αποδοτικές τις συναντήσεις του με εκθέτες της Zootechnia.

Πέραν όμως των εκθεσιακών σκοπών, στην 9η Zootechnia εκπληρώθηκαν και οι στόχοι ενημέρωσης και πληροφόρησης, μέσα από το πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, το οποίο προσέλκυσε το ενδιαφέρον επισκεπτών και εκθετών.

Σημειώνεται ότι η Zootechnia είναι η μοναδική εξειδικευμένη έκθεση στον τομέα των παραγωγικών ζώων στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια. Ανοίγει τις πύλες της κάθε δύο χρόνια στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης και παρουσιάζει όλες τις εξελίξεις στον κτηνοτροφικό - πτηνοτροφικό κλάδο.