1ο Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας

Η ΔΕΘ-HELEXPO σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της παγκόσμιας μέρας περιβάλλοντος διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας από τις 2 έως τις 4 Ιουνίου 2022.

Η Οργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας έχει στόχο την ανάδειξη και τον σχεδιασμό δράσεων, ενεργειών και προγραμμάτων με στόχο την επίτευξη της ομαλής μετάβασης στις νέες συνθήκες που αφορούν το θέμα της διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων, της ευαισθητοποίησης των πολιτών για την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας, συνηθειών και προσαρμογής στο νέο περιβάλλον της Κυκλικής Οικονομίας.

Η συμμετοχή των Φορέων που ασχολούνται με την Κυκλική Οικονομία στο Φεστιβάλ με ένα ποικίλο πρόγραμμα εκδηλώσεων και ημερίδων θα αποτελέσουν την εγγύηση για την επιτυχία της διοργάνωσης και της εδραίωσης της ως ένα φόρουμ για την διαχείριση των απορριμμάτων και την κυκλική οικονομία.

Παράλληλα σε ειδικά σχεδιασμένους εξωτερικούς χώρους θα διοργανωθούν δημιουργικά εργαστήρια σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα ανακύκλωσης και εξοικονόμησης ενέργειας. Το συγκεκριμένο Φεστιβάλ αποτελεί τη συνέχεια του φεστιβάλ ανακύκλωσης το οποίο διοργάνωνε ο Δήμος Θεσσαλονίκης τα προηγούμενα χρόνια.

Ωράριο Λειτουργίας

Πέμπτη 2/6 – Παρασκευή 3/6 09:00 – 20:00
Σάββατο 4/6 – 10:00 – 14:00

Δραστηριότητες

Εκδηλώσεις λόγου

Ημερίδες

Παρουσιάσεις καλών πρακτικών

Διαγωνισμοί

Θέατρο

Θεματικά εργαστήρια ενηλίκων

Δημιουργικά παιχνίδια & εργαστήρια παιδιών

Εκθέσεις

Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης

Συναυλία «Ήχοι και εικόνες»

Για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2022

Στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού Δήμου Θεσσαλονίκης και με ήχους και εικόνες από τη φύση η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό την μπαγκέτα του μαέστρου Δημοσθένη Φωτιάδη, θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2022 κλείνοντας με τις μουσικές της εικόνες τις δράσεις του 1ου Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας που διοργανώνει η ΔΕΘ-HELEXPO σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Τα έργα της συναυλίας είναι εμπνευσμένα από εικόνες, τοπία και ήχους της φύσης. Η συναυλία θα ξεκινήσει με το έργο «Eισαγωγή Εβρίδες» που ο  Μέντελσον εμπνεύστηκε όταν επισκέφθηκε τη σπηλιά Φίνγκαλ, στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Εβρίδων, στις δυτικές ακτές της Σκωτίας. Ακολουθεί το «Καλοκαίρι» από τις 4 Εποχές του Βιβάλντι, όπου ο συνθέτης προσπαθεί, μέσω των ηχοχρωμάτων των οργάνων της ορχήστρας, να μας πει μια ιστορία ή να μας ζωγραφίσει μουσικά μία καλοκαιρινή εικόνα. Στο έργο αυτό, σολίστ στο βιολί θα είναι ο Οδυσσέας Τσακαλίδης, ένας ταλαντούχος και χαρισματικός νεαρός μουσικός, μόλις 13 ετών, που έχει καταφέρει ήδη να διακριθεί σε πολλούς μουσικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

3

Ημέρες

1

Περίπτερα

15

Εκδηλώσεις

12

Χορηγοί

Με την αιγίδα

eoan
ypourgeio

Μεγάλοι Υποστηρικτές

recycle
fodsa

Υποστηρικτές

eyath
anakem
tomra
antapodotiki
anakyklosi

Χορηγοί επικοινωνίας

radio
greenagenda
tvfma00