Τα προφίλ των αλυσίδων Σ/Μ

ΕΛΛΑΔΑ


     
 

DISCOUNT MARKT – ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.

 

Η Discount Markt είναι η μεγαλύτερη ελληνική αλυσίδα εκπτωτικών σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1992 με το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος στη Θεσσαλονίκη. Το 2005 ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στον κλάδο των εκπτωτικών σούπερ μάρκετ και από τότε επεκτείνει συνεχώς την παρουσία της, έχοντας ήδη σήμερα συνολικά 87 καταστήματα σε βόρεια και κεντρική Ελλάδα. Για την εξυπηρέτηση των  αναγκών λειτουργίας της, ο όμιλος διαθέτει ένα ιδιόκτητο και υπερσύγχρονο κέντρο logistics 26.000 τ.μ., ενώ συνολικά απασχολούνται πάνω από 1500 εργαζόμενοι. Στα Discount Markt οι πελάτες απολαμβάνουν πολύ μεγάλη ποικιλία ελληνικών προϊόντων άριστης ποιότητας, ιδιωτικής ετικέτας αλλά και επώνυμων προϊόντων σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

Web: www.discountmarkt.gr

   

 

 

ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ 

 

Η Εταιρεία ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΑΕ δραστηριοποιείται στο χώρο των Σ/Μ από το 1980 μέχρι και σήμερα. Με παρουσία σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κρήτης με 41 καταστήματα, όντας ο μεγαλύτερος εργοδότης στο λιανεμπόριο του νησιού με πάνω από 1.500 ανθρώπους στο δυναμικό της και στηρίζοντας με κάθε μέσο τον κοινωνικό ιστό του νησιού μέσα από προγράμματα φιλανθρωπικών, αθλητικών και κοινωνικών δράσεων η εταιρεία Χαλκιαδάκης θεωρείται το σούπερ μάρκετ των κρητικών. Η επιχείρηση υποστηρίζεται και στηρίζει την κρητική οικονομία: τα κρητικά προϊόντα έχουν τη τιμητική τους στα ράφια της αλυσίδας και η στρατηγική στήριξης των κρητικών παραγωγών είναι έκδηλη σε όλους τους τομείς όπου δραστηριοποιούνται. Η εμπιστοσύνη των Κρητικών προς την επιχείρησή αλλά και η δέσμευση της επιχείρησης για την αδιαπραγμάτευτη και συνεχόμενη ανταπόκριση στις ανάγκες του κρητικού καταναλωτή αποτελούν την κινητήριο δύναμη και την ψυχή της Χαλκιαδάκης Α.Ε.

Web: www.xalkiadakis.gr

   

 

 

SYNKA

Ο Προμηθευτικός και Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης Καταναλωτών Κρήτης ιδρύθηκε το 1979, από 482 ιδρυτικά μέλη, με έδρα την πόλη των Χανίων. Το πρώτο αυτό SYN.KA Super market λειτούργησε το 1979. Σήμερα, τα μέλη του Συνεταιρισμού έχουν ξεπεράσει τα 5.600 και αυξάνονται συνεχώς, τα καταστήματα του SYN.KA έχουν γίνει 74, οι εργαζόμενοι στα SYN.KA είναι πάνω από 1.600 και ο ετήσιος τζίρος του Συνεταιρισμού έχει αγγίξει τα €225 εκατομμύρια. 

Web: www.synka-sm.gr 

     

ΚΥΠΡΟΣ


     
 

STEASA FRUIT MARKET  (ΑΘΗΑΙΝΙΤΗΣ)

 

Το 2010 δημιουργήθηκε με μεράκι και συνέπεια για τον καταναλωτή, η Φρουταγορά  «STEASA FRUIT MARKET LTD»*, η οποία στεγάζεται στην Υπεραγορά Αθηαινίτη. Η Αθηαινίτης είναι μία από τις πρώτες Υπεραγορές που λειτούργησαν στη Λευκωσία, προσφέροντας την καλύτερη ποιότητα, στις χαμηλότερες τιμές - και με αυτήν τη φιλοσοφία λειτουργεί και η Σteasa Fruit Market. Πιο συγκεκριμένα, φιλοσοφία της είναι να συνδυάζει το πάθος και τη φροντίδα μιας οικογένειας, με τις καλύτερες επαγγελματικές πρακτικές μιας σύγχρονης Επιχείρησης και να δημιουργεί έτσι αξίες για τους καταναλωτές. 

 

ΣΕΡΒΙΑ


     
 

VEROPOULOS D.O.O

 

Η εταιρεία Βερόπουλος έκανε την εμφάνισή της στην αγορά της Σερβίας λίγο μετά το 2000 και μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει επενδύσει περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ στην κατασκευή έξι μονάδων με την ονομασία SUPER VERO (New Belgrade, Konjarnik, Palilula, Vosdovac, Brace Jerkovic και Zarkovo).

Web: www.supervero.rs

 

   

 

 

MERCATOR

 

Η εταιρεία «MERCATOR-S» είναι μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες Σ/Μ στη Σερβία, με παρουσία σχεδόν σε 100 πόλεις. Διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο καταστημάτων, που περιλαμβάνει πάνω από 400 καταστήματα. Σήμερα, η «MERCATOR-S» είναι η εταιρεία με τον τρίτο μεγαλύτερο ισολογισμό στη Σερβία, απασχολεί περισσότερους από 9.000 εργαζόμενους και εξυπηρετεί πάνω από 300.000 πελάτες ημερησίως. 

Web: www. mercator.rs

   

 

 

GOMEX

Η GOMEX αποτελεί ένα σύγχρονο δίκτυο καταστημάτων λιανικής πώλησης με έδρα το Zrenjanin, το οποίο τελεί υπό την μορφή συνοικιακών καταστημάτων. Ειδικότερα, οι τοποθεσίες των καταστημάτων είναι πολύ ελκυστικές και επιλέχθηκαν έτσι ώστε να υπάρχει άμεση πρόσβαση από τους καταναλωτές. Η ίδρυση της εταιρείας έλαβε χώρα το 1995 και πλέον αριθμεί περίπου 250 καταστήματα, τα οποία εκτείνονται σε όλη την Σερβία. Η GOMEX αριθμεί πάνω από 2.400 εργαζομένους. Ένας από τους στόχους της είναι η επέκταση των δραστηριοτήτων της και η ανάπτυξη του δικτύου των επαφών της πέρα από την Σερβία. 

Web: www.gomex.rs 

 

ΑΛΒΑΝΙΑ


     
 

ECO MARKET FOOD

 

H Eco Market Food με περισσότερες από 20 αλυσίδες σουπερμάρκετ σε όλη την Αλβανία και με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες διανομής στην εγχώρια αγορά. Η Eco Market μέσω της συνεργασίας με χονδρεμπορικές εταιρείες  και χρησιμοποιώντας, τόσο μοντέρνες όσο και παραδοσιακές πρακτικές στο λιανικό εμπόριο, προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον εφοδιασμό προϊόντων τροφίμων και ποτών. 

Web: bli.ecomarket.al

 

ΠΟΛΩΝΙΑ


     
 

ANECOOP POLSKA

 

Η ANECOOP POLSKA ιδρύθηκε το 1993 και αποτελεί αλυσίδα του ισπανικού ομίλου επιχειρήσεων ANECOOP. Η ANECOOP  κυρίαρχη στην προμήθεια και διανομή φρούτων και λαχανικών στην Ευρωπαϊκή αγορά, συναποτελείται από  71 συνεταιρισμούς, εταιρίες και χιλιάδες παραγωγούς. Παγκοσμίως, οι εξαγωγές της φτάνουν τις 85 χώρες, ενώ οι πωλήσεις για το 2020-2021 ξεπέρασαν τα 790 εκατ. ευρώ. Η επέκταση στην αγορά της Πολωνίας έχει συμβάλει στην αμεσότερη  επικοινωνία με τους εγχώριους  προμηθευτές. Διακριτικό  στοιχείο της ANECOOP POLSKA είναι οι υπερσύγχρονες αποθήκες που βελτιώσουν την διαδικασία του εφοδιασμού και παρέχουν μια εξατομικευμένη εμπειρία στους πελάτες.

Web: www.anecoop.com/en/anecoop-group/international-network/poland/

 

ΡΟΥΜΑΝΙΑ


     
 

DIANA SUPERMARKET

 

H αλυσίδα Σ/Μ DIANA αποτελείται από 66 καταστήματα στη Ρουμανία και διακινεί προϊόντα κυρίως τοπικής παραγωγής. Με τη συμμετοχή της στο FreshCon Market στοχεύει να διευρύνει τις εισαγωγές των φρέσκων φρούτων και λαχανικών της από την Ελλάδα, τα οποία σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες της αλυσίδας είναι περιζήτητα στους Ρουμάνους καταναλωτές.

Web: www.magazinediana.ro

 

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ


     
 

MAXIMA ΒULGARIA

 

Η MAXIMA ΒULGARIA αποτελεί μέρος της  MAXIMA GROUP, μιας εταιρείας με έδρα τη Λιθουανία, η οποία διαχειρίζεται επιτυχώς πάνω από 1000 σούπερ μάρκετ στην Λιθουανία, την Λετονία, την Εσθονία, την Βουλγαρία και την Πολωνία. Με πορεία πάνω από 17 χρόνια στην βουλγαρική αγορά και υπό το brand name T- MARKET, διαθέτει πάνω από 113 σούπερ μάρκετ σε περίπου 63 τοποθεσίες σε ολόκληρη την χώρα και 100.000 πελάτες καθημερινώς. Στις δραστηριότητες της MAXIMA BULGARIA συμπεριλαμβάνεται και ένα ηλεκτρονικό κατάστημα υπό το brand name T- MARKET στη Σόφια και την Φιλιππούπολη. 

Web: https://tmarket.bg/  

     

 

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ


     
 

Fruitreal

Η Fruitreal αποτελεί μια κορυφαία εταιρεία εισαγωγής φρέσκων φρούτων και λαχανικών στη Λευκορωσία πάνω από 25 χρόνια. Ο ετήσιος τζίρος της εταιρείας υπερβαίνει τα 60 εκατ. δολάρια. Αποτελείται επίσης από 33 αλυσίδες σούπερ μάρκετ με τον διακριτικό τίτλο Dionis Shop. Συνεργάζεται ενεργά με πληθώρα προμηθευτών φρέσκων φρούτων και λαχανικών από όλον τον κόσμο. Η Fruitreal έχει αξιόπιστους συνεργάτες στην Ελλάδα και αναπτύσσει διαρκώς νέες συνεργασίες.  

 

Web: https://fruitreal.by/

   

 

 

Santa Retail LLC 

Santa Retail LLC αποτελεί μέρος του οργανισμού Santa. Πρόκειται για μια σύγχρονη αλυσίδα λιανικών αγορών, σουπερμάρκετ και καταστημάτων με διαφορετικές χωρικές διαστάσεις. Ο οργανισμός Santa διαθέτει πάνω από 300 καταστήματα, σούπερ μάρκετ και τοπικά καταστήματα σε όλη την Λευκορωσία. Ο οργανισμός συνεργάζεται επιτυχώς με τοπικούς προμηθευτές και αναλαμβάνει άμεσες εισαγωγές αγαθών, όπως φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Εισάγει μεγάλες ποσότητες φρέσκων φρούτων και λαχανικών από χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Ελλάδα, η Πολωνία, η Γαλλία, κ.α.  

Web: https://santaholding.com/en/

 

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ


     
 

MAXIMA 

Μέσα σε τρεις δεκαετίες η MAXIMA GRUPE έχει μετατραπεί έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους λιανικής πώλησης, έχοντας στην κατοχή της πάνω από 1.400 καταστήματα στα Βαλκάνια. Μέσα σε αυτό το διάστημα, η MAXIMA GRUPE έγινε η πρώτη επιλογή πολλών καταναλωτών στις βαλτικές χώρες, και πιο συγκεκριμένα η αλυσίδα λιανικών καταστημάτων MAXIMA ο ηγέτης στην αγορά. Η MAXIMA GRUPE ήταν η πρώτη στα Βαλκάνια που λάνσαρε επιχειρήσεις ηλεκτρονικού λιανικού εμπορίου. Το ηλεκτρονικό κατάστημα μαναβικής BARBORA εξυπηρετεί πελάτες στην Λιθουανία, τη Λετονία, την Εσθονία και την Πολωνία. Πάνω από 38.000 εργαζόμενοι δουλεύουν στις αλυσίδες καταστημάτων σε αυτές τις πέντε χώρες. Η εταιρεία εξυπηρετεί πάνω από 1.3 εκατομμύρια  πελάτες κάθε μέρα. 

Web: https://www.maxima.lt/ 

 

 

ΚΟΣΟΒΟ


     
 

DONI FOODS  

Η  Doni Foods αναλαμβάνει ένα φάσμα δραστηριοτήτων από την παραγωγή, την εισαγωγή και εξαγωγή φρέσκων φρούτων και λαχανικών μέχρι και το χονδρικό και λιανικό εμπόριο. Όσον αφορά το λιανικό εμπόριο, έχει στην κατοχή της πάνω από 100 αλυσίδες σουπερ μάρκετ. Η έδρα των δραστηριοτήτων της είναι στο Κόσοβο, αλλά η εταιρεία διαθέτει ισχυρή παρουσία και στις αγορές της Αλβανίας και των Σκοπίων. Η ίδρυσή της έλαβε χώρα το 1958. Η Doni Foods διατηρεί πολύχρονες συνεργασίες στο κομμάτι των εισαγωγών-εξαγωγών με χώρες, όπως  η  Γερμανία, η Ολλανδία, η  Ιταλία, η Ουγγαρία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η  Λευκορωσία, η Σερβία, κ.α. 

Web: https://donifoods.com/ 

 

 

ΟΥΚΡΑΝΙΑ


     
 

VARUS

H εταιρεία VARUS είναι μια αλυσίδα σούπερ μάρκετ που διαθέτει πάνω από 100 καταστήματα σε όλη την Ουκρανία. Κύρια δραστηριότητά της αποτελεί η προμήθεια εισαγόμενων προϊόντων (φρέσκων φρούτων, λαχανικών, αποξηραμένων φρούτων, ξηρών καρπών, πικλών) από διάφορες περιοχές του κόσμου. Η εταιρεία διαθέτει ηλεκτρονικό κατάστημα και εφαρμογή ηλεκτρονικών αγορών. Από την ίδρυσή της το 2003 μέχρι σήμερα, έχει εξελιχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην Ουκρανία, η οποία προσελκύει πάνω από 320.000 πελάτες κάθε μέρα.  

Web: https://varus.ua/