Ενδιαφέρον Σερβικών επιχειρήσεων και Επιμελητηρίων για μεγαλύτερη συμμετοχή στις εκθέσεις της ΔΕΘ-HELEXPO

Η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή Σερβικών επιχειρήσεων στα εκθεσιακά γεγονότα της ΔΕΘ-HELEXPO συμφωνήθηκε στη χθεσινή συνάντηση της διοίκησης του εθνικού εκθεσιακού φορέα με μέλη της διοίκησης του Ελληνο-Σερβικού Επιμελητηρίου και Προέδρους Επιμελητηρίων από τη Σερβία.

Το Ελληνο-Σερβικό Επιμελητήριο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του, Κωνσταντίνος Γεωργάκος και ο Γενικός Γραμματέας του και Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας Κεντρικής Μακεδονίας, Branislav Prelevic, ενώ συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Βοϊβοντίνας, Bosko Vucurevic, ο Διευθυντής του Επιμελητηρίου της Βοϊβοντίνας, Milan Stojanov, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Banja Luka της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, Goran Racic, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου του Πίροτ, Dragan Kostic και ο Διευθυντής του Επιμελητηρίου του Πίροτ, Alexandar Simonovic.

Από την πλευρά της ΔΕΘ-HELEXPO συμμετείχαν ο Διευθύνων Σύμβουλος, Δρ. Κυριάκος Ποζρικίδης, ο Γενικός Διευθυντής, Αλέξης Τσαξιρλής και στελέχη της εταιρείας.

Ειδικότερα αποφασίστηκε η επέκταση της υπάρχουσας συνεργασίας με το Ελληνο-Σερβικό Επιμελητήριο, καθώς και η απευθείας επικοινωνία της ΔΕΘ-HELEXPO με επιμέρους Επιμελητήρια της Σερβίας για συγκεκριμένους τομείς ενδιαφέροντος. Μάλιστα συμφωνήθηκε η συμμετοχή εταιριών-μελών των Σερβικών Επιμελητηρίων στην 88η ΔΕΘ, στη Philoxenia και στην έκθεση Food and Drinks.

Επίσης θα επεκταθεί η συνεργασία στο επίπεδο της προσέλκυσης εμπορικών επισκεπτών και Hosted Buyers από τη Σερβία στις εκθέσεις Agrotica, Zootechnia κα.